Aankoopadvies en -ondersteuning Paarden en Pony’s

Ik help je bij de aanschaf van je (nieuwe) paard. Een kloppende combinatie waardoor jullie beiden jarenlang genieten en plezier hebben van elkaar. Voorkom teleurstellingen, of dat je ná aanschaf van je paard nog een heleboel intensief werk hebt te verrichten, eenvoudigweg omdat de combi eigenaar-paard niet klopt. 

Hoe gaan we te werk

STAP 1 INTAKE en observatie op locatie

Allereerst hebben we een uitgebreide intake. Dit is op locatie. Hierin krijg ik zicht op je verlangens met betrekking tot je nieuwe paard. Ik let hierbij met name op het gewenste karakter en temperament van het paard, en jouw ervaring als ruiter en paardenbezitter. Daarmee ontstaat er al geleidelijk een beeld. Zoals je wellicht weet werk ik heel energetisch. Ik pik razendsnel de energie en communicatie van paarden op. Daarom ga ik met jou deze eerste keer ook een vrije kudde paarden in en kijken we naar de dynamiek die ontstaat. Hiermee krijg ik heel snel helder wat voor paard er wezenlijk klopt bij jou en je wensen. Hier hebben we het over.

STAP 2 Verslag met advies en aandachtspunten

Na de uitgebreide intake krijg je van mij een schriftelijk verslag waarin de belangrijkste aandachtspunten op vermeld staan. Een soort lijst van eisen en randvoorwaarden bij de aanschaf van je paard. Aan de hand van dit verslag kun je zelf gaan kijken en zoeken. Je krijgt hierbij ook een advies en suggesties van mij. Zodra je iets geschikt gevonden denkt te hebben informeer je mij via mail en geef ik feedback op dit paard en deze mogelijkheid.
Zodra we naar redelijkheid een paard gevonden hebben wat voor ons beiden lijkt te “kloppen” gaan we naar stap 3

STAP 3 Bezoeken, beoordelen (karakter) paard en de combi

Ik ga met je mee naar het nieuw aan te schaffen paard. Door mijn specifieke manier van communiceren met paarden dring ik snel tot de kern door. Hierbij heb ik heel snel door wat het verleden is van het paard, de ontwikkeling, en of de combi werkelijk klopt. En zo ja, wat voor begeleiding het paard vervolgens dan nodig heeft. Dit doe ik ook door wat grondwerk te doen en in contact te gaan met het paard. Dit leidt vaak tot verbluffende resultaten in die zin dat ik heel snel boven krijg wat voor paard het werkelijk is (een verkoper wil zaken helaas nog wel eens anders of positiever voorspiegelen). Hieruit volgt de conclusie om het paard daadwerkelijk wel of niet aan te schaffen.

STAP 4 Begeleiding bij eerste grondwerk/rijden op paard: aanpak en werkwijze.

Zodra je paard is aangekomen op jouw locatie begeleid ik je in een individuele sessie met adviezen, tips en voorbeelden hoe om te gaan met dit specifieke paard. De basis voor een prachtige en duurzame relatie met je paard. Waarbij niet dwang het middel is maar werkelijk wederzijds begrip. Je krijgt hiermee een bijzonder positieve relatie met je paard.

JOUW INVESTERING VOOR DIT TRAJECT

Bijdrage voor dit volledige traject is €500,-. Daarmee heb je veel meer zekerheid over een kloppende combinatie en een plezierige en duurzame relatie met je nieuwe paard.
Gaan we vaker dan één keer een paard bezoeken (stap 3) dan is per extra keer je bijdrage €100,-.
Zijn de afspraken in fase 3 en 4 meer dan 50 km vanaf Hengelo dan worden er reiskosten in rekening gebracht van 90 cent per gereden km. Verder dan 100 km van Hengelo: in overleg afhankelijk van reistijd.
In overleg kunnen we ook afwijken van deze werkwijze, afhankelijk van je vraag/vragen. Neem contact met me op om daarover te overleggen.

Spreekt dit jou aan, wil je teleurstellingen voorkomen en juist heel gedegen en weloverwogen het juiste paard voor JOU aanschaffen? Neem dan contact met me op.

Hartelijke groet,
Sandra Slym

Contact     Aanmelden