Verdiepend Coachjaar

Ontmoet jezelf in het contact met paarden.

In een uniek programma gedurende 8 maanden nemen ik en de paarden je mee op een avontuurlijke reis van binnen jezelf naar buiten toe. Een prachtig persoonlijk ontwikkeltraject waarin verschillende belangrijke thema’s aan bod komen. Dit jaar zal op een krachtige wijze je leven veranderen.

Wil je:

 • Het leven leiden dat werkelijk bij je past?
 • Vanuit zelfvertrouwen keuzes maken die jou dienen?
 • Je relaties verdiepen, zowel privé als in je werk?
 • Meer rust en ontspanning?
 • Vanuit innerlijke balans en vrijheid meer levensvreugde ervaren?

Dan is dit verdiepend coachjaar een prachtige weg om te bewandelen!

(Heel vaak ontmoet ik mensen die ook “iets” met paardencoaching willen gaan doen. Maar begint dat coachen niet wezenlijk bij allereerst de verdieping met jezelf aan te gaan? Indien je zelf wilt leren coachen met paarden is dit persoonlijk verdiepingstraject een absolute must om te doorlopen). 

Resultaat: Je neemt het heft in eigen handen en laat je leven niet meer leiden door anderen. Je bent authentiek. Je durft nee te zeggen tegen je omgeving en zegt ja tegen jezelf. Je bent trouw aan jezelf. Je doelen zijn helder, je denkt positief en in mogelijkheden. Je leeft vanuit balans, zelfvertrouwen en authenticiteit. Je zit lekkerder in je vel en ervaart meer plezier, geluk en ontspanning zowel privé als in je werk. Je richt je moeiteloos op de mooie en fijne dingen in je leven.

Waarom met paarden: Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Ze voelen direct wanneer er iets is wat aandacht vraagt. Paarden streven naar balans, immers dit is nodig voor hun overleving. Dat wat niet klopt, ontbreekt en/of nodig is wijzen ze aan, maken ze zichtbaar. Het bijzondere is dat het paard juist reageert op wat wij het meest afweren. Zonder oordeel wijzen de paarden aan waar je ontwikkelstappen liggen. Dit kan confronterend zijn maar uiteindelijk is het zeer bevrijdend. Aangevuld met mijn feedback geeft dit de gelegenheid om werkelijk te groeien.

Waarom met mij: Samen met de paarden lukt het mij om de diepte in te gaan met als gevolg flinke transformaties. Al van klein kinds af aan heb ik me volledig vrij bewogen tussen de paarden. Ik communiceer woordeloos met ze. In al mijn persoonlijke ontwikkelprocessen heb ik veel van ze mogen leren en heb ik veel voor ze kunnen betekenen. Paarden zijn voor mij prachtige spiegels in vrijheid.
Deelnemers aan mijn trainingen en workshops geven me terug dat er in zeer korte tijd grootse transformaties plaatsvinden. Dat is de kracht van mij met m’n paarden. Ik ben authentiek en op een respectvolle wijze to the point. Dit in het belang van jouw ontwikkelproces zodat ook jij bijzonder diepe transformaties bereikt.

Op school had ik het gevoel dat ik in het gareel moest lopen en maar moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette en ging bokken en steigeren kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed was. En steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf. Die ruimte vond ik bij paarden. Ik voelde me vrij en verbonden en meer mezelf dan ooit. Dat was voor mij het ultieme geluk! Sindsdien zijn paarden altijd in mijn leven gebleven.

Dankzij de paarden heb ik geleerd om stap voor stap dichter bij mezelf te komen en me vrij te voelen in mijn handelen, zodat ik steeds meer kan doen wat ik werkelijk wil. En dat gun ik jou ook! Er bestaat voor mij niets mooiers dan dat. Want het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Als je jezelf vindt, kun je het leven leiden dat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt!

Groepsgrootte: Aangezien ik je graag kwaliteit bied houd ik deze op maximaal 8 deelnemers.

Overzicht van het jaarprogramma:

 • We starten met een intake waarin we samen bepalen wat jij wezenlijk wilt bereiken. Dit neem ik mee in dit coachjaar.
 • Vervolgens heb je gedurende 8 maanden 7 volledige lesdagen (iedere keer op zaterdag) waarin we een thema uitwerken en verdiepen.
 • Na iedere lesdag maak je een persoonlijk verslag wat je me mailt. Zo kan ik je nog meer maatwerk bieden in datgene wat je wilt bereiken.
 • Je hebt ook twee Skypesessies met me waarin we je voortgang bespreken en jij je vragen kunt stellen. Deze nemen we ook op zodat je deze achteraf nog kunt beluisteren.
 • Uiteraard kun je me tijdens dit coachjaar ook vragen stellen via de mail.
 • Sowieso zit je samen in een online mentorgroep waarin je kunt delen en uitwisselen.

Inhoud/thema’s van de lesdagen:

Dag 1. Veiligheid

Deze dag ga je stevig met je voeten op de aarde staan: aarden of gronden = in je kracht staan. Hoe is het met je geaardheid? In hoeverre voel je veiligheid binnen jezelf? Wat heb jij nodig om veiligheid te ervaren? Je leert volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Mijn paarden kennen niet anders dan het hier en nu, en helpen je hier bij.

Dag 2. Authenticiteit

Wie ben jij echt? Je maakt ruimte voor gevoelens en dus ook ruimte voor gevoelens van anderen. Dit brengt verbinding en geeft samenwerking. Durf jij jezelf helemaal te laten zien en geef jij uiting aan wat jij voelt? Zeg jij wat je werkelijk vindt en wilt? We gaan deze dag ruis zoals angsten, overtuigingen, patronen, conditioneringen en onze beschermingsmechanismes onderzoeken. Je maakt verbinding met jezelf en leert om meer bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft en leert deze te begrijpen als kompas. Je gaat contact maken met je intuïtie. Denken, voelen en doen komen meer in balans, je bent congruent en transparant in het hier en nu.

>>Eerste persoonlijke coachsessie via Skype

Dag 3. Jouw ruimte

Er zijn vele manieren om je ruimte oftewel plek in te nemen door bijvoorbeeld jezelf groter of kleiner te maken dan je bent of dan je je voelt. Jezelf overschreeuwen en stoerder voordoen of diep van binnen liever niet gezien willen worden. Hoe kun je vanuit jouw kracht jouw ruimte/plek innemen? Je eigen veiligheid is de basis. In hoeverre sta je jezelf toe er te mogen zijn? Je leert deze dag bij jezelf te zijn én te blijven. Daardoor neem je vanzelf de ruimte in die jij werkelijk nodig hebt.

Dag 4. Ruimte voor je verlangen

Leef jij naar je omgeving en naar wat je omgeving van je vraagt? Dit gaat uiteindelijk ten koste van jezelf: het brengt veelal stress en uitputting. Wanneer je met aandacht bij jezelf naar binnen gaat en toegang krijgt tot je onbewuste maakt het zichtbaar wat je werkelijke verlangen is. Je krijgt ook helder wat de onbewuste overtuigingen en patronen zijn die je belemmeren. Authentiek verlangen komt van binnenuit en heeft niets te maken met geld, status en/of omgeving. Je gaat terug naar je “zijn” waar de antwoorden liggen zonder dat je hoofd, ratio en denken er een verhaal van maakt.

>>Tweede persoonlijke coachsessie via Skype

Dag 5. Leven in overvloed

Wat wil het leven van jou? Durf je het te laten ontvouwen en er op te vertrouwen? Zie jij meestal tekorten of juist overvloed? Wat houd jou tegen om je dromen waar te maken? Je lichaam is je instrument. Je gaat je richten en focussen op overvloed in plaats van tekorten. En daarmee je realiteit vormgeven. 

Dag 6. Relaties

Deze dag gaat over de relatie met jezelf én de relatie met de ander(en). De liefde voor jezelf is hierbij het vertrekpunt. Door steeds meer zelfkennis en zelfbewustzijn erken je wie je werkelijk bent en welke mensen daar bij passen. Je gaat herkennen en erkennen wat jou werkelijk dient in je relatie(s). Wat maakt dat de liefde niet stroomt? Je gaat de relatie met jezelf helen door onder andere je innerlijke conflicten te aanschouwen. Je gaat deze erkennen en vervolgens helen in oefeningen met elkaar en de paarden.

Dag 7. Innerlijke balans

Wat is er voor jou werkelijk nodig om innerlijke balans te ervaren? Door alles wat we gedaan en aangeraakt hebben in dit verdiepingsjaar is er veel in beweging gekomen. Wat heeft jou in het bijzonder geraakt? Waarin ben je het meest veranderd? Wat is er nu nog nodig? Je hebt steeds meer leren kijken vanuit een overzicht. Overzicht over jóuw leven en wat jij hierin creëert. Deze dag ga je nog meer centreren en de plek van stilte en rust binnen jezelf ervaren en omarmen. 

>>Evaluatie coachsessie via Skype (1 maand na dag 7)

Lesdagen:
Zaterdag 7 maart 2020
Zaterdag 4 april 2020
Zaterdag 9 mei 2020
Zaterdag 6 juni 2020
Zaterdag 4 juli 2020
Zaterdag 5 september 2020
Zaterdag 10 oktober 2020

Tijdstip lesdagen: 10.30 – 16.30 uur.

Jouw investering:
Je bijdrage voor het volledige jaarprogramma inclusief alle dagen, sessies en extra’s €1.795,- inclusief BTW. Je kunt dit ook in termijnen voldoen. Een aanbetaling en 7 maandtermijnen van €228,-.
Verschillende deelnemers krijgen dit coachjaar (gedeeltelijk) vergoed door hun werkgever. Sowieso goed om dat even na te vragen als je dat wilt.
Voor werknemers die deze training vergoed krijgen door hun werkgever, voor bedrijven en voor zzp’ers is de investering €1.795,- exclusief BTW. Je krijgt dan een factuur met BTW er op.

Dit bedrag is inclusief koffie, thee, sapjes, versnaperingen en lunch op de lesdagen.

Meer info:
Vraag je je af of dit programma aansluit bij je behoefte op dit moment en of het geschikt is voor jou? Vraag dan via de “contact” button hieronder om een belafspraak met mij persoonlijk. Ik bel je dan en geef je helder feedback of het past.

Contact     Aanmelden