Verdiepingsjaar Aarden met Paarden

Ontmoet jezelf in het contact met paarden.

Wil je:

  • Balans ervaren door in je eigen kracht te staan?
  • Het leven leiden dat werkelijk bij je past?
  • Vanuit zelfvertrouwen keuzes maken die jou dienen?
  • Authentiek communiceren?
  • Je relaties verdiepen, zowel privé als in je werk?
  • Meer rust en ontspanning?
  • Vanuit vrijheid meer levensvreugde ervaren?

Dan is het Verdiepingsjaar Aarden met Paarden iets voor jou!

In een uniek programma gedurende 8 maanden nemen ik en de paarden je mee op een avontuurlijke reis van binnen jezelf naar buiten toe. Een prachtig persoonlijk ontwikkeltraject waarin verschillende belangrijke thema’s aan bod komen.

Indien je zelf wilt leren coachen met paarden is dit persoonlijk verdiepingstraject sowieso een absolute must om te doorlopen.

Resultaat: Je neemt het heft in eigen handen en laat je leven niet meer leiden door anderen. Je durft nee te zeggen tegen omgeving en zegt ja tegen jezelf. Je doelen zijn helder, je denkt positief en in mogelijkheden. Je weet je vanuit innerlijke balans te richten op de mooie en fijne dingen in je leven.

Waarom met paarden: Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Ze voelen direct wanneer er iets is wat aandacht vraagt. Paarden streven naar balans, immers dit is nodig voor hun overleving. Dat wat niet klopt, ontbreekt en/of nodig is wijzen ze aan, maken ze zichtbaar. Het bijzondere is dat het paard juist reageert op wat wij het meest afweren.

Groepsgrootte: Aangezien ik je graag kwaliteit bied houd ik deze op maximaal 8 deelnemers.

Programma: Gedurende 8 maanden heb je 7 lesdagen (iedere keer op zaterdag) waarin we een thema uitwerken en verdiepen. Tussentijds houden we contact en kun je me vragen stellen via de mail.

Dag 1. Veiligheid

Deze dag ga je stevig met je voeten op de aarde staan: aarden of gronden = in je kracht staan. Hoe is het met je geaardheid? In hoeverre voel je veiligheid binnen jezelf? Wat heb jij nodig om veiligheid te ervaren? Je leert volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Mijn paarden kennen niet anders dan het hier en nu, en helpen je hier bij.

Dag 2. Authenticiteit

Wie ben jij echt? Je maakt ruimte voor gevoelens en dus ook ruimte voor gevoelens van anderen. Dit brengt verbinding en geeft samenwerking. Durf jij jezelf helemaal te laten zien en geef jij uiting aan wat jij voelt? Zeg jij wat je werkelijk vindt en wilt? We gaan deze dag ruis zoals angsten, overtuigingen, patronen, conditioneringen en onze beschermingsmechanismes onderzoeken. Je maakt verbinding met jezelf en leert om meer bewust te worden van de signalen die je lichaam je geeft en leert deze te begrijpen als kompas. Je gaat contact maken met je intuïtie. Denken, voelen en doen komen meer in balans, je bent congruent en transparant in het hier en nu.

Dag 3. Jouw ruimte

Er zijn vele manieren om je ruimte oftewel plek in te nemen door bijvoorbeeld jezelf groter of kleiner te maken dan je bent of dan je je voelt. Jezelf overschreeuwen en stoerder voordoen of diep van binnen liever niet gezien willen worden. Hoe kun je vanuit jouw kracht jouw ruimte/plek innemen? Je eigen veiligheid is de basis. In hoeverre sta je jezelf toe er te mogen zijn? Je leert deze dag bij jezelf te zijn én te blijven. Daardoor neem je vanzelf de ruimte in die jij werkelijk nodig hebt.

Dag 4. Ruimte voor je verlangen

Leef jij naar je omgeving en naar wat je omgeving van je vraagt? Dit gaat uiteindelijk ten koste van jezelf: het brengt veelal stress en uitputting. Wanneer je met aandacht bij jezelf naar binnen gaat en toegang krijgt tot je onbewuste maakt het zichtbaar wat je werkelijke verlangen is. Je krijgt ook helder wat de onbewuste overtuigingen en patronen zijn die je belemmeren. Authentiek verlangen komt van binnenuit en heeft niets te maken met geld, status en/of omgeving. Je gaat terug naar je “zijn” waar de antwoorden liggen zonder dat je hoofd, ratio en denken er een verhaal van maakt.

Dag 5. Leven in overvloed

Wat wil het leven van jou? Durf je het te laten ontvouwen en er op te vertrouwen? Zie jij meestal tekorten of juist overvloed? Wat houd jou tegen om je dromen waar te maken? Je lichaam is je instrument. Je gaat je richten en focussen op overvloed in plaats van tekorten. En daarmee je realiteit vormgeven. 

Dag 6. Relaties

Deze dag gaat over de relatie met jezelf én de relatie met de ander(en). De liefde voor jezelf is hierbij het vertrekpunt. Door steeds meer zelfkennis en zelfbewustzijn erken je wie je werkelijk bent en welke mensen daar bij passen. Je gaat herkennen en erkennen wat jou werkelijk dient in je relatie(s). Wat maakt dat de liefde niet stroomt? Je gaat de relatie met jezelf helen door onder andere je innerlijke conflicten te aanschouwen. Je gaat deze erkennen en vervolgens helen in oefeningen met elkaar en de paarden.

Dag 7. Innerlijke balans

Wat is er voor jou werkelijk nodig om innerlijke balans te ervaren? Door alles wat we gedaan en aangeraakt hebben in dit verdiepingsjaar is er veel in beweging gekomen. Wat heeft jou in het bijzonder geraakt? Waarin ben je het meest veranderd? Wat is er nu nog nodig? Je hebt steeds meer leren kijken vanuit een overzicht. Overzicht over jóuw leven en wat jij hierin creëert. Deze dag ga je nog meer centreren en de plek van stilte en rust binnen jezelf ervaren en omarmen. 

Lesdagen:
Zaterdag 9 februari 2019
Zaterdag 9 maart 2019
Zaterdag 6 april 2019
Zaterdag 11 mei 2019
Zaterdag 8 juni 2019
Zaterdag 6 juli 2019
Zaterdag 7 september 2019

Tijd: 10.30 – 16.30 uur.

Jouw investering:
Voor particulieren is de investering €995,- inclusief BTW. Voor werknemers die deze training vergoed krijgen door hun werkgever, voor bedrijven en voor zzp’ers is de investering €995,- exclusief BTW. Je krijgt dan een factuur met BTW er op.

Dit bedrag is inclusief koffie, thee en lekkers. De lunch is niet inbegrepen – neem dus zelf een lunchpakketje mee!

Contact     Aanmelden