Coachen met paarden voor teams en bedrijven

Teambuilding

Door middel van het gezamenlijk uitvoeren van een activiteit met de paarden krijg je meer helderheid op gebieden als communicatie, samenwerking, contact maken, leiding geven, focus en werken vanuit denken of gevoel. Door de metaforen die de activiteiten bieden en de directe, objectieve feedback van het paard komen gevoelens, gedrag, patronen, en thema’s sneller aan de oppervlakte dan bij welke andere vorm van coaching dan ook.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Organisatieopstellingen

Door middel van een opstelling krijg je meer inzicht in wat zich onbewust afspeelt binnen de organisatie. Vragen die je als organisatie/bedrijf hebt en de tot nu toe gebruikte oplossingen die niet het gewenste resultaat geven. Wat maakt dat bepaalde zaken stroef verlopen? Welke mogelijkheden zijn nog niet benut in het systeem, in dit geval de organisatie/bedrijf? Zit iedereen wel op de juiste plek en in de juiste functie? Telkens terugkerende patronen? Een organisatieopstelling laat zien welke dynamieken er onbewust spelen en wat er nodig is om het bedrijf weer gezonder te krijgen zodat het zich verder kan ontwikkelen in de gewenste richting.

Wil je meer weten over opstellingen met behulp van paarden, lees familie- en structuuropstellingen met behulp van paarden.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Natuurlijk leiderschap

Samen met de paarden gaan we kijken en onderzoeken op welke wijze jij mensen aanstuurt of welke plek jij inneemt in de groep. Klopt dit? Loop je ergens tegenaan? Kun je als leider dicht bij jezelf blijven? Wat zijn jouw kwaliteiten en valkuilen? Paarden zijn kuddedieren en geven je direct feedback op hoe jij als leidinggevende in jouw team/bedrijf staat. Leiderschap is een belangrijk aspect in het leven van een paard. Paarden weten onderling van elkaar wie welke rol heeft in de kudde, dus ook wie de leider is zodat wanneer er gevlucht moet worden geen chaos ontstaat. Paarden zijn uitermate geschikt om ons te spiegelen hoe wij onze plek/rol in een team/bedrijf innemen.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Je rol/plek in een team

Hier gaan we met de hulp van paarden onderzoeken welke plek jij inneemt in jouw team. Zit jij op de goede plek? Komen jouw talenten en kwaliteiten binnen dit team of bedrijf tot uiting? Wat heb jij nodig of wat is er nodig? Jij gaat onderdeel uitmaken van een paardenkudde en zij zullen jou laten zien welke rol jij inneemt, of deze klopt voor jou en wat er nodig is zodat jij je prettiger en sterker voelt binnen je team/bedrijf. Door deel uit te maken van de kudde krijg je direct feedback en zul via het ervaren inzichten krijgen.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Interventie

Het is mogelijk om paardencoaching in te zetten in een bestaand traject dat jullie als team/bedrijf doorlopen. Het kan gaan om een specifiek onderdeel waar jullie als team of bedrijf tegen aanlopen en of willen onderzoeken. Een team zal na een interventie met paarden sneller tot inzichten komen en deze door het te ervaren makkelijker integreren. Op deze wijze zal het team sterker en krachtiger worden.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Communicatietraining

All communication problems are due to the reason, that we don’t listen to understand, we listen only to reply.

Paarden zijn zeer sensitieve wezens en voelen alles haarscherp aan. We gaan samen met de paarden kijken en onderzoeken hoe er wordt gecommuniceerd. Ben je congruent? We kijken naar verbale en non verbale communicatie. Klopt hetgeen je communiceert ook daadwerkelijk met wat je uitstraalt? Door middel van oefeningen met het paard krijg je direct feedback op jouw communicatie en eventuele veranderingen.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Bedrijfsuitje

Wil je op een laagdrempelige manier kennis maken met coachen met paarden als team of bedrijf, dan kan dit. Op een speelse manier gaan jullie als team activiteiten uitvoeren met de paarden. Dat het jullie als team zeker ook inzichten zal brengen, ontkom je niet aan.

Voor meer info neem contact met me op via mail, of via contactpagina.

Contact     Aanmelden