Diensten

Coachen met paarden individueel en teams

Tijdens coachen met paarden krijg je van mij opdrachten die je onder mijn begeleiding met het paard uitvoert. Je staat daarbij naast het paard (je zit dus niet op het paard). De coaching is volledig op maat. Wat er nu bij jou speelt, is leidend voor de sessie. Je kunt denken aan vragen rond leiderschap, contact, communicatie, relaties en zelfvertrouwen en werken vanuit denken of gevoel. Door de directe en objectieve feedback van het paard op je handelen komen je thema’s sneller aan de oppervlakte dan bij welke andere vorm van coaching dan ook.
Lees hier verder

Persoonlijk coachtraject

Wil je iets veranderen aan je persoonlijke en/of werksituatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je misschien het gevoel dat het je niet lukt om een bepaalde situatie of je gedrag/houding te veranderen? Ik en de paarden bieden je graag een helpende hand bij het vinden van een oplossing. Om werkelijke verandering te bewerkstelligen is het nodig om diepere lagen binnen jezelf te onderzoeken en aan te kijken. In een persoonlijk traject gaan we heel snel naar de onderliggende oorzaken van je huidige situatie en nemen we deze stap voor stap onder de loep.
Lees hier verder

Opstellingen met behulp van paarden

We maken allemaal deel uit van verschillende systemen. Zo ben je op je werk onderdeel van een organisatiesysteem, vormt je gezin een systeem en is ook je familie een systeem. Al deze systemen hebben invloed op ons functioneren en welbevinden, ook al zijn we ons daar meestal niet van bewust. Een opstelling (een ruimtelijke weergave van een systeem) met paarden geeft inzicht in wat er aan de hand is en werkt helend. Een opstelling maakt de onbewuste dynamiek in een systeem namelijk zichtbaar en dit geeft verhelderende en bevrijdende inzichten. Je snapt opeens hoe het komt dat je bepaalde problemen ervaart en weet ook wat je kunt doen om ze op te lossen.
Lees hier verder

Authentiek Communiceren met hulp van paarden

Voor iedereen die meer kwaliteit wil in zijn leven en werk en in de relatie met de omgeving. Voor iedereen die bereid is zichzelf te ontmoeten. Je kunt deze workshop volgen als verrijking van je persoonlijke leven, en er zijn ook deelnemers (zoals managers) die het heel bewust als verrijking in hun werk gebruiken.
Lees hier verder

Lekker in je vel door Aarden met Paarden

Je gaat je lichaam weer bewonen, waardoor je je veilig voelt en jezelf kunt zijn en laten zien. Door middel van oefeningen en opdrachten samen met de paarden word je je bewust van jezelf. Je krijgt inzicht in je eigen patronen en leert op een nieuwe manier met jezelf om te gaan. Paarden geven jou direct feedback zonder te oordelen. Dit kan confronterend zijn maar is uiteindelijk heel bevrijdend.
Lees hier verder

Puur Vrouw

Speciaal voor jou, pure vrouw, willen we ons graag verbinden met jou en andere vrouwen. Samen met de paarden inzichten en kennis delen waardoor je nog meer in je vrouwelijke kracht komt. Zodat je leven meer betekenis krijgt, je zelfbewustzijn groter wordt en je kwaliteit van leven toeneemt.
Lees hier verder

Verdiepend Coachjaar

Ontmoet jezelf in het contact met paarden.
In een programma gedurende 7 maanden (7 lesdagen iedere keer op een zaterdag) nemen ik en de paarden je mee op een avontuurlijke reis van binnen jezelf naar buiten toe.
Iedere lesdag werken we met elkaar en de paarden een thema uit en verdiepen ons.
Wil je weten welke thema’s en vooral wat het je oplevert?
Lees hier verder

Coachen zónder Paarden

Wil je iets veranderen aan je persoonlijke en/of werksituatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je misschien het gevoel dat het je niet lukt om een bepaalde situatie of je gedrag/houding te veranderen? Ik bied je ook zonder de paarden graag een helpende hand bij het vinden van een oplossing. Alles wat ik doe met hulp van de paarden bied ik ook zonder de paarden. Deze vorm bied ik in Hengelo Overijssel in mijn praktijkruimte aan.
Lees hier verder

Gedragstherapie voor paarden

Hiermee krijg je een veel betere verstandhouding en samenwerking met je paard waardoor dwang en hulpmiddelen zo goed als overbodig raken. Door mijn specifieke manier van communiceren met paarden dring ik snel tot de kern door. Na één consult ben je al een grote stap verder en merk je dat je: – Weet wat er in je paard omgaat en hoe jij hier je begeleiding op kunt aanpassen; – De touwtjes weer in handen hebt en veel meer plezier hebt, zonder dat je jouw paard hoeft te dwingen of te straffen; – Veel beter contact hebt met je paard, waardoor het veel coöperatiever is.
Lees hier verder