Reacties van deelnemers

74 thoughts on “Reacties van deelnemers

 1. Na de sessie ben ik thuis een rondje hard gaan lopen en vervolgens daarna heb ik alles van me afgeschreven wat er op dat moment maar in me op kwam & doelen gemaakt om meer in m’n vrouwelijke energie te komen. Dit heb ik met m’n partner gedeeld en besproken wat ik daarin van hem nodig heb.

  Verder merkte ik dat ik gedurende de week beter kon aangeven zowel privé als werkgerelateerd wat mijn behoeftes waren. Daarnaast heb ik aan het einde van de week mijn ervaring bij jou gedeeld met mijn moeder. Waarbij zij herkende en erkende. Dat voelde fijn en voor mij was toen de cirkel rond.

  Ik wil je erg bedanken voor je expertise. Het heeft mij veel inzichten gegeven in mijn patronen & kan hier nu mee aan de slag om deze te doorbreken.

  Liefs, Joyce

 2. 14 Juni 2023
  Het was al weer wat jaartjes geleden, dat ik bij Sandra (Lucy en Grietje) ben geweest voor een sessie. Tweede keer voor een 1 op 1 sessie. Ik weet nog goed de allereerste keer, in een groep poeh, wat vond ik het eng. Het heeft mij zoveel opgeleverd, dat ik het iedereen aanraad om te doen.

  Terug naar afgelopen 14 juni. Wat mij opvalt is dat het iedere keer minder zwaar en heftig voelt omdat je telkens weer wat opruimt in je denken en voelen. Mijn sessie of vraag ging over het niet kunnen huilen, maar soms krijg je er ook geen vat op waar je eigenlijk last van hebt, of wat je de hele tijd meedraagt. Tijdens de sessie werd het al snel helder en voelbaar.

  Wat mij iedere keer toch overkomt is dat ik heel wat last heb gedragen, van mijn eigen moeder. En soms weet je ook niet wat/ hoe/ en waarom! Ik heb het weer terug kunnen geven aan degene waar het van was.

  Dank je wel, lieve Sandra, je bent een prachtige vrouw, voor de goede zorgen.

  Lieve groet, Sonja

 3. Het is inmiddels 4 maanden geleden dat ik deelgenomen heb aan de workshop aarden met paarden ontmoetingsdag bij Sandra.
  Het was werkelijk ongelooflijk wat Sandra naar boven heeft gehaald samen met Anke. Het heeft mij ontzettend veel duidelijkheid verschaft in de relatie met mijn vader en moeder (en mijn nu nog vrouw, maar dat duurt niet lang meer want we gaan uit elkaar).
  Zonder hier iets over verteld te hebben kwam dit in de opstelling naar boven. Ook de manier waarop Anke mijn vader weergaf was eigenlijk ongelooflijk herkenbaar. Het gaf me verduidelijking waarom het zo ging als het ging. Het heeft mij enorm veel duidelijkheid verschaft en daardoor rust gegeven. Ik wil binnenkort graag nogmaals komen. Ik wil jou Sandra en Anke nogmaals hartelijk danken.
  Groeten, Marcel

 4. Lieve Sandra,
  Ondanks dat ik nog maar 1 sessie heb gedaan, heeft het al zoveel voor me betekend en me gebracht. De woorden die Sandra sprak en de signalen die de paarden gaven, lieten me echt mezelf voelen. Ik kwam dichter bij mezelf en bij de kern. Het gaf me zoveel kracht en zelfinzicht. Ik zie er naar uit om weer te komen, ik voel me volledig veilig bij haar en de paarden. Daarbij is de locatie ook zo mooi en in de rust. Ondertussen houd ik me vast aan de kracht en veiligheid binnen mezelf die ik mocht ervaren. Ik durf steeds meer van mezelf te laten zien, vooral ook bij de mensen die dichtbij me staan. Ik durf me meer te openen en vooral ook te uiten vanuit mijn eigen kracht. Dit alles was me niet gelukt als ik niet bij Sandra was geweest. Ik ben je enorm dankbaar!Liefs, Carlista

 5. Een bijzondere en mooie dag beleefd mede dankzij de gevoelige intuïtieve paarden én natuurlijk Sandra. Sta je open voor de dieren, dan zijn ze er écht voor je in al hun kracht en tederheid. Niks geen gezweef, geen getetter in de ruimte, maar oprecht- en puurheid. Prachtig!

  Isabella K.

 6. Wat was het vorige week (workshop inzicht in je relatie) een ongelooflijk intensieve dag voor iedereen. Lastige onderwerpen (relaties, in de breedste zin van het woord). Het werk dat jij met je paarden hebben verzet was enorm. De inzet van de groep bij de opstellingen al evenzeer. Al mijn bewondering en dank daarvoor!

  Telkens weer een eye opener. Het maakte me meerdere keren duidelijk waar voor mij de krux zat. Tijdens mijn eigen opstelling werd het nog eens extra duidelijk. Het was behoorlijk emotioneel. Alles bij elkaar genomen gaf mij deze dag verlichting, lucht, ruimte, opluchting, waardoor ik eindelijk verder kan.

  Het werkt nog steeds allemaal door. Nogmaals mijn dank is groot!

  Liefs en tot snel weer, Jasmijn

 7. Mijn zoon zit na de sessie weer heel goed in zijn vel. Hij is oprecht vrolijk en gemotiveerd. Weinig discussies en hij weet situaties waar hij anders boos of opstandig op gereageerd zou hebben nu op een positieve manier om te buigen. Zijn relatie met zijn broer is ook veranderd. Het lijkt of ze veel intenser bevriend zijn geraakt. Heel mooi om te zien.

  Mijn man is ook veranderd! Hij neemt vaker de leiding en komt zelfs met vooruitstrevende stappen. Dit lijkt hem op een natuurlijke manier af te gaan. Ook erg mooi en fijn. En voor mij geeft dit allemaal veel rust, ik kom steeds meer aan mezelf toe, dat voelt heel goed.

  Zo bijzonder dit allemaal, ik ben je super dankbaar.

  Groet, Leonie

 8. De workshop Puur Vrouw is goed voor mij geweest, heb er veel aan gehad. Ik heb anderen ook geadviseerd om dit te gaan volgen. Bedankt voor de fijne, leuke en ook nog eens gezellige dag. Je hebt er veel kennis van en blijf het vooral doen. Dan worden er namelijk weer heel veel mensen happy.

  Groetjes,
  Marion

 9. Ondanks dat ik 11 jaar ben heeft 1 sessie mij heel erg geholpen. Ik heb echt een stuk meer zelf vertrouwen. Heel erg bedankt. We zien we elkaar snel weer op nog een afspraakje.

  Alvast erg bedankt voor dit alles.

  Groetjes, Katinka

 10. AARDEN MET PAARDEN ONT-MOETINGSDAG

  Wat was gisteren een ongelooflijk indrukwekkende dag! Het hele gebeuren houdt me nog enorm bezig, vooral ook de deskundigheid en liefde waarmee jullie, Grietje en Lucy werk(t)en.

  Mijn ochtend-sessie viel totaal onverwacht maar helemaal op zijn plaats wat rouwverwerking en het , door de omstandigheden weg stoppen daarvan, betreft. Nu kan ik rouwen om het heengaan van Mam en Nielsje. Kan ik het na al die jaren toelaten en toegeven dat ik ze allebei vreselijk mis.

  Van mijn middag-sessie herinnerde ik me eerst helemaal niets, totdat ik jou, Sandra, weer gelukzalig in het zand zag liggen. Rust nemen en dat ook toelaten. Lief zijn voor mezelf.

  Ja en wat Lucy en Grietje betreft, ik ben totaal verliefd op ze geworden ❤️❤️❤️. Zou dolgraag een foto van ze hebben….

  Thuis gekomen ben ik met mijn hond gaan lopen en vervolgens languit op de bank gaan liggen om toe te geven aan de gezonde moeheid en om de dag nog eens te laten passeren.

  Kortom, veel wat me bezig houdt, maar op een goede manier.
  Ik ben jullie en de hele groep zo dankbaar voor deze dag en blij dat ik besloot er aan deel te nemen.

  Ik kom zeker weer meedoen, weet alleen nog niet met welke workshop en wanneer. Eerst deze dag maar eens een plaats geven.
  Heel veel dank en tot weerziens,

  Veel liefs,
  Martine

 11. Ik wil je nogmaals bedanken voor de prachtige workshop Puur Vrouw. Het was heel hard werken, maar ik ben er zo blij mee. Voel mij sterker, lichter, zelfverzekerder en krachtiger. Nog wel wat moe maar dat komt vast wel goed.

  Hartelijke groeten,
  Sonja Spaan

 12. Onlangs de workshop Aarden met Paarden ontmoetingsdag gevolgd. Het was een onvergetelijke dag. Veel dank voor je inzet, veiligheid, nabijheid en diepgang. Dikke knuffel voor je paarden, wat een fantastische gevoelsdieren. Respect voor dit alles.

  Groetjes,
  Corry

 13. Met veel plezier heb ik onlangs een opstelling bij je gedaan. Ik vond het heel bijzonder en waardevol. Het voelt nu dat ik minder onbewuste dreiging voel en dat geeft mij innerlijk rust. Ik dank je nogmaals.

  Groetjes,
  Fiene

 14. Nogmaals hartelijk dank voor de sessie die ik bij jou heb gehad. Ik heb even tijd nodig gehad om hiervan bij te komen. Niet om hetgeen er gebeurde, wel om de intensiteit in de energie. Zo letterlijk voelbaar, heel bijzonder. Het heeft me de rust gebracht die ik wilde. Dus missie geslaagd! Super bedankt.

  Lieve groet,
  A. Hendriks

 15. Onlangs heb ik deelgenomen aan de Aarden met Paarden ont-moetingsdag. Ik merk dat alle indrukken, inzichten, gevoelens van afgelopen zaterdag langzaamaan nog meer, nog dieper zakken. Ik kijk met een gevoel van dankbaarheid terug op zaterdag. Wat een bijzondere dag!

  Er is bij mij vooral een gevoel van verlichting, alsof er wat zwaarte is verdwenen. Alsof er ruimte is ontstaan, ruimte om gewoon te mogen genieten van het leven en dat dat okay is. Een bepaalde lading is er af.

  Bij de laatste opstelling voelde ik me ook zo gedragen aan het eind. Heel fijn was dat! Het heeft nog zoveel meer gedaan, teveel om op te noemen. Dus terugdenkend aan jouw woorden; “denk terug aan dit gevoel en houdt dat vast”…stop ik maar met schrijven. 🙂

  Dus nogmaals dankjewel, ook voor je assistentes Anke en Janet.

  Groetjes, Agnes

 16. Het gaat met mij nu goed. Ik vond de workshop van stress naar innerlijke balans erg mooi. Ten eerste merkte dat ik contact kon maken met een paard. Ik heb helemaal geen ervaring met paarden maar het voelde meteen goed en het maakte me ook rustig. Ik kan soms nog wel wat onzeker zijn, maar ik heb nu heel erg gemerkt dat wanneer ik gewoon mezelf ben heel veel dingen wel kan.

  Mijn gedachte over mezelf was dat ik sociaal best onhandig ben. Tijdens deze workshop heb ik gezien en ervaren dat het tegendeel waar is. Natuurlijk vond ik het even spannend omdat het de eerste keer was dat ik zoiets deed en iedereen voor mij onbekend was, maar dat mag en veranderde al snel.

  Ten tweede ben ik me er bewust van geworden dat ik soms niet in mijn angst moet blijven hangen en gewoon kan door pakken. Dat voelt een beetje als een pleister die je er het beste meteen af kan trekken, dit is niet makkelijk voor me, maar achteraf voelt het wel beter. Als ik dan wel door pak ben ik trots op mezelf.

  Verder ben ik er achter gekomen dat ik al best veel van mijn jeugd heb kunnen verwerken. Dat vond ik heel fijn om te merken, want hierdoor weet ik ook dat ik nu gewoon verder kan met mijn leven.

  Kortom, deze dag heeft mij een heleboel opgeleverd. Ik vond het een mooie en bijzondere dag. Heel erg bedankt voor deze dag en je ondersteuning. Ik vond het heel fijn.

  Groetjes, Anoniem

 17. Wat een prachtige sessie heb ik mogen ervaren, nogmaals dank je wel! Ik heb wel even tijd nodig gehad om hiervan bij te komen. Zo bijzonder. Niet eens om wat er tijdens de sessie allemaal gebeurde, maar meer om de enorme intensiteit in energie. Zo letterlijk voelbaar, echt heel bijzonder. Ik ben er zoveel rustiger door geworden en dat was het doel. Dus mission accomplished. Super bedankt!

  Lieve groetjes,
  Esther

 18. Twee prachtige sessies heb ik bij je mogen beleven. Ik heb veel over mezelf geleerd en weet nu welke weg ik heb in te gaan. Het gaat inmiddels dus heel goed met me. Daar ben ik erg blij om en het geeft me weer energie. Mede dankzij jou en je prachtige paarden valt mijn puzzel op z’n plek.

  Groetjes, Michelle

 19. Onlangs heb ik deelgenomen aan de workshop van stress naar innerlijke balans. Bij deze wil ik graag laten weten en delen dat ik na meer dan 30 jaar mijn moeder zal ontmoeten. Het initiatief om haar weer te bellen is allemaal gekomen na deze workshop van een week geleden.

  Sandra, ik ben je dankbaar voor een doorbraak in mijn leven. Ik heb inmiddels 2 mensen naar jou doorverwezen, omdat ik merk hoeveel het met mij heeft gedaan. Ik heb nog nooit zo’n mooie workshop in mijn leven gehad als bij jou met de paarden. Het was voor mij een bijzondere ervaring die ik nooit meer ga vergeten.

  Dank je wel!

  Warme groet, Gilbert

 20. Ik volg bij Sandra de workshops/trainingen van Puur Vrouw. Deze fijne bijeenkomsten hebben bij mij altijd even tijd nodig om door te werken. Naar aanleiding van de afgelopen keer is er heel veel beweging gekomen. We gingen namelijk aan de slag met mijn grote thema intimiteit. Geen gemakkelijk thema en iets wat me al jaren, zo niet, mijn hele leven achtervolgd. Er kwamen blokkades aan het licht die ver terug terug gingen in mijn vrouwenlijn (moeder en voormoeders). Inmiddels ervaar ik dus veel beweging en doorbraken o.a. op het gebied van intimiteit. Ik ben hier heel erg dankbaar voor en wilde dit succes graag delen.

  Liefs, Anoniem

 21. Op 14-4-2019 ben ik na een opstelling (samen met Sandra en 10 overige deelnemers en de paarden Lucy en Grietje), een nieuw leven ingestapt. In de opstelling werd een familiegeheim blootgelegd. Er was een kind in mijn familiesysteem dat er niet mocht zijn. Dit kind en haar moeder lieten zich, via mij, zien.

  Mijn onbewuste boosheid en verdriet, mijn grote verantwoordelijkheidsgevoel, het altijd maar zorgen, vliegen en dragen voor de ander, het werd duidelijk waarom ik dit altijd zo heb gedaan. Het was een heftige opstelling, maar wat voel ik me nu bevrijd en licht. Mijn energie is zo anders, ik sta bewuster en meer beschouwend in het leven, en ik zie dat ik kan kiezen.

  Ik erger me niet meer, kan genieten, mijn hart heeft zich geopend, ik ben zachter geworden en kijk nu meer vooruit, i.p.v. achterom. Ik ben Sandra enorm dankbaar dat zij zo kundig en zuiver, samen met haar paarden (en de overige deelnemers) mij zo heeft geholpen. Ik ben opnieuw geboren en ga nu mijn eigen leven leven.

  Janet

 22. Ik kan wel een boek schrijven na de workshop Aarden met Paarden ont-moetingsdag, ongelooflijk. De weerstand waar ik tegen aan liep, Sandra’s zachte doch heldere aanpak zette bij mij een diep proces in gang. Daar waar een ander niet eerder toegang kreeg, is het Sandra samen met de paarden gelukt. Ik ben van de hel in de hemel terecht gekomen. Ik weet het niet anders te omschrijven. Nooit verwacht dat me dit me nog eens zou overkomen.

  Groetjes, Minou

 23. Een dag met een gouden randje, systemisch werken bij Sandra Slym. Als een zachte en krachtige spiegel werkt het door, meer dan dank je wel Sandra en mijn lieve collega’s.

  Liefs, Jose

 24. Het was een prachtige dag, Puur Vrouw! Sandra Slym dank je wel voor de zachte, zuivere begeleiding samen met je prachtige paarden.

  Warme groet, Marlies

 25. Het was alweer zo’n prachtige bijeenkomst Puur Vrouw met hele diepgaande processen én heel veel plezier onder de bezielende leiding van Sandra Slym! Dank jullie, alle vrouwen aanwezig, voor de gevoelde verbindingen!

  Liefs, Adriana

 26. Al drie keer heb ik deelgenomen aan de bijeenkomsten van Puur Vrouw en verheug me op de volgende 3. Ik heb er nu al weer zin in. Er valt elke keer een gordijn naar beneden. Afgelopen zaterdag was een zwaar gordijn, ’t is nu veel lichter geworden bij mij binnen. ’t was super!

  Hartelijke groet van Jeanne

 27. Het was een mooie en indrukwekkende workshop afgelopen zondag. De paardencoaching was voor mij een nieuwe ervaring. Ik vond het bijzonder hoe Sandra alles was er is, laat zijn. Voor mij zijn beide ouders ‘voorbij’ gekomen (opstellingen/systemisch werk). Voor wat betreft mijn moeder heb ik het gevoel dat ik verder kan met mijn eigen dingen. Er is ruimte; ik mag mezelf zijn.

  Bij mijn vader resoneerde de laatste opstelling; sommige dingen zijn te groot. Daar hoef ik niks mee; die heling komt op een of andere manier wel.
  Zo heb ik het ook altijd wel gevoeld; door de opstelling werd het duidelijker. Het helpt me dingen uit het verleden anders te zien en de blik op vooruit te richten.

  Ik ben heel blij met de vernieuwde inzichten! Dank je wel voor je integere en heldere begeleiding!

  Hartelijke groeten.

 28. Van stress naar innerlijke balans, dat was het thema bij de workshop van Sandra op 6 oktober 2018.
  In de setting van opstellingen kwam het innerlijke kind veelvuldig naar boven. Ik mocht als eerste, terwijl ik meestal het van een afstandje type ben, dat voelt lekker veilig. Ik wist wel iets van opstellingen af, maar het gaat altijd weer iets anders.

  Het mooiste vond ik dat we belangeloos in elkaars opstelling stonden en het thema aan gingen. Het was een gezamenlijk iets en ieder stond niet voor niets op een “plek” in de opstelling. Een mooie intensieve dag met een lach en een traan! Tranen zijn er in overvloed gevloeid, het mocht en moest eruit.

  Er is bij mij meer los gekomen binnen deze ene dag waar psychiaters en andere therapeuten jaren over doen. Om überhaupt vertrouwen te winnen bij een cliënt. Hier was het vertrouwen bij iedereen belangeloos, tenminste zo heb ik het ervaren.

  Ben ontzettend blij dat ik mee heb gedaan aan deze mooie ervaring, in ieder geval kom ik weer terug. Ik kan weer naar een volgende stap of level in mijn leven.

  Dank aan alle lieve mede cursisten. Dank aan vooral de paarden en Sandra krachtige lieve prachtvrouw.

  Vanuit Gelderland lieve groet en tot ziens xxx
  Sonja

 29. Ik heb onlangs deelgenomen aan de workshop van stress naar innerlijke balans. Toeval bestaat niet en het klopte allemaal. Ik herkende delen in de opstellingen van mezelf en het heeft veel met mij gedaan en doet het nog. Een bijzonder moment voor mij was ook dat een van de paarden zonder woorden met me mee liep. Terwijl ik eigenlijk zo bang ben voor paarden. Merkwaardig genoeg vertelde die angst mij veel over mezelf. Ik ben voor jouw paarden geen enkel moment bang geweest. De zondag is voorbij gevlogen! Ik heb genoten van het feit dat je geen besef van tijd hebt, maar gewoon er mag zijn! Innerlijke balans. Het gaf mij rust.

  Dank je wel, Sandra

 30. Afgelopen week heb ik deelgenomen aan een workshop bij Sandra. In eerste instantie ervoer ik een dag later een voor mij een vreselijke dag. Weer een dag later voelde ik dat het geleidelijk aan beter met me ging. Ik kon dan ook voor het eerst sinds hele lange tijd de dag afsluiten met de woorden: dank voor deze mooie dag! Ondanks dat ik nog in een hele vervelende situatie zit. Dit gevoel zet zich in de loop van de week nog door. Het is alsof er weer kracht/energie in me is gekomen. Ik voel me veel minder verdrietig, sterker en beter sinds hele lange tijd. Ik merk dat ik weer de energie krijg om iets te ondernemen/doen. Heel bijzonder!!

  Lieve groet,
  Jacqueline

 31. Bij de workshops ‘ruimte voor je dromen en verlangens’ en van ‘stress naar innerlijke balans’ heb ik kennis gemaakt met de fijne begeleiding van Sandra en haar prachtige paarden. Sandra zoekt de verdieping op en laat zich niet ‘misleiden’ door sterke karakters. Op een liefdevolle en doortastende manier geeft ze inzichten over jezelf. De paarden zijn ongekende spiegels, ze laten prachtig zien wat er speelt bij iemand! Na beide workshops heb ik nog telefonisch contact gehad en zijn er een aantal dingen alsnog op zijn plek gevallen. Heel waardevol dat Sandra daar tijd voor heeft gemaakt! Ook al is het 1,5 uur rijden, ik ga zeker nog een keer terug!

 32. Heerlijk werken met Sandra en haar paarden. Vanuit liefde ontstaat dat wat voor jou op dat moment belangrijk is. Confronterend en helend. En Sandra is ook gewoon een hele leuke meid! Echt een aanrader om eens een workshop bij haar te volgen!

 33. Onlangs heb ik deelgenomen aan een workshop bij Sandra.
  Friese paarden vind ik prachtig. Ze zijn groot, zwart en daar mocht ik mee gaan “werken”…whoeps best eng!

  We waren met een groep van 12 en Sandra vroeg ons met welk paard we de bak in wilden. Djurre, Friso of met beide. Voor mij was de keuze lastig en besloot om uit mijn comfortzone te stappen. Ik ging met beide paarden in de bak en was nieuwsgierig wat ze mij te vertellen hadden. Met die intentie en zonder enige verwachting stapte ik de bak in.

  Het voelde meteen zo vertrouwd en dat was voor mij heel bijzonder. Ik handelde vanuit mijn gevoel. Ik voelde dat ik in contact kwam met mezelf en ik durfde helemaal mezelf te zijn. Mijn kwetsbaarheid opende zich en dat voelde voor mij zo bevrijdend.

  In het dagelijks leven kom ik als sterk over en laat mijn ware ik niet toe, laat staan zien. Dit heeft mij uiteindelijk genekt. Ik ben toe aan nieuwe stappen, stappen die vanuit mezelf komen en niet meer door angst/omgeving worden geregeerd. De paarden lieten me zien dat ik weg moet uit de situatie waarin in nu zit. Ik liet me meenemen door de paarden en daar ontstond uiteindelijk een heel innig contact.

  Soms zijn woorden overbodig. Ontroering en stilte ontstond in de groep, dat kreeg ik terug van de groep en was voelbaar.

  Sandra kent de paarden door en door. Ze weet de vinger op de gevoelige snaar te leggen. Ze observeert, voelt, geeft terug en weet de juiste vragen te stellen.

  Tijdens deze dag heb ik veel ruimte ervaren, een fijne sfeer waardoor ik me veilig voelde om te delen met de groep.

  Deze workshop heeft bij mij zo’n geweldige indruk achtergelaten. Het heeft mij laten voelen hoe fijn het is om te mogen zijn wie je echt bent en vanuit die kracht te mogen handelen.

  Inmiddels is het een week later en heb ik al flinke stappen gezet.

  Eigenlijk dien je het gewoon te ervaren/voelen!

  Dank je wel, Sandra!

  Liefs, Anna

 34. Mooie Sandra,

  Een intense beleving heb ik mee gemaakt met jouw Stoere maar o zo Sensitieve Meiden ‘Lucy en Grietje’!
  Het voelde direct als diepe vriendschap met deze prachtige gevoelige wezens.

  Ik kwam jouw artikel tegen in de Happinez en wist bij jou wil ik deze ervaring beleven…..
  Mijn gevoel heeft mij de goede richting op geduwd.
  De manier waarop jij kijkt, voelt, observeert en uitlegt is zo subtiel!
  Ruimte laat daar waar nodig is en de zielen van paard en mens in elkaar laat vloeien is zo prachtig.

  Jij hebt het vermogen om transparantie en tastbaarheid te laten waarnemen op zielsniveau .
  Om een verbinding in het zelf te laten plaats vinden.

  Dank je wel voor deze mooie reis.

  Met vriendelijke groet,
  Giselle Hunia

 35. Vorig jaar heb ik deelgenomen aan de Aarden met Paarden ont-moetingsdag. Een ontmoeting met paarden, zonder woorden. Zo prachtig zoals een paard je spiegelt. Ik was echt bang voor een paard!! Deze ontmoeting heeft mij persoonlijk heel veel gebracht. Een onvergetelijk dag…..Een echte aanrader!

 36. Op 25 februari heb ik deel genomen aan de Aarden met Paarden ont-moetingsdag.

  De ochtend hebben we individueel met de paarden gewerkt en koos ik ervoor om met Djurre te werken. En ja, het werd me snel duidelijk dat ik nog steeds veel in mijn hoofd zit en bezig ben met “hoe het hoort” en wat mensen van mij denken. Ik ben dus op zoek naar mijn ‘eigen ik’ en inmiddels zit ik op de goede weg. In de middag hebben we een opstelling gedaan waarbij het thema ‘authenticiteit’ was. Deze heeft best impact op me gehad.

  Ik werd uitgekozen – door degene voor wie we het thema gingen inbrengen – als helper. En laat dit nu echt iets zijn wat bij mij past. Ik help mensen graag. Ik voelde de hele dag al een soort van gunfactor bij degene voor wie we het thema gingen opstellen, dus ja, juist haar wilde ik helemaal graag helpen. Tijdens de opstelling moest ik als helper huilen. Het klopte zo met mijn eigen leven. Het helpen en altijd maar voor iedereen klaar staan. Dan ervaar ik vaak het gevoel dat ik er alleen voor sta en daar word ik verdrietig van. Wie is er voor mij? Plots kwam er vanaf de zijlijn iemand bij me staan en zei: “ik hou van je”. Deze persoon kwam als representant in de opstelling er dus bij. Waar ze precies voor stond is me niet helemaal duidelijk, mogelijk voor kracht want het gaf me kracht om te bewegen, in beweging te komen en om door te gaan. Immers het lukte me niet om in beweging te komen terwijl ik voelde dat er iets moest gebeuren. Iets hield me tegen, totdat degene kwam. Dit had ik zo nodig.

  Bijzonder hoe mijn eigen lijntje terug komt in de opstelling van een ander en hoe ik er toch heb kunnen zijn voor deze opstelling, de persoon waar het om ging en voor mezelf. Het was een mooie en innoverende dag.

  Groetjes, Petra

 37. Zondag 25 februari 2018.

  Om 7.30 ging de wekker. Vandaag was de dag dat ik met mijn partner richting Overijssel zou rijden voor de ontmoetingsdag “Aarden met Paarden”.
  Deze dag had ik cadeau gegeven aan mijn beste vriendin, partner, maatje en mijn veilig thuis. Een prachtig mens.

  Mijn partner vond het best spannend maar ik deed er wat luchtig over om haar gerust te stellen, maar na alle indrukwekkende verhalen op de site van Sandra en met het naderen van de boerderij werd ook ik toch wel zenuwachtig.
  Toen we het weggetje inreden naar de boerderij was het al opvallend om te zien hoe mooi de plek is. Eenmaal op het erf van de boerderij zagen wij al andere deelnemers lopen die ons hartelijk begroeten.

  Eenmaal binnen ontmoetten wij Sandra. Een innemend mens die ons begon te vertellen met hoe de dag er uit zou komen te zien nadat we allemaal gearriveerd waren en zaten met een kop thee/koffie.

  En toen was het zover. Na ons goed aangekleed te hebben (want het was een zeer koude dag, maar met het zonnetje was het buiten uit te houden) liepen wij achter Sandra en een andere deelneemster aan die Djurre en Friso uit de stal hadden gehaald.
  Djurre en Friso, twee prachtige imponerende paarden, ook stiekem om stil van te worden liepen met goede moed naar de buitenbak. Eenmaal in de buitenbak moesten zij even uitrazen en waren zij uitgelaten en blij om samen in die buitenbak te staan. Omdat ze blij en speels bleven (wellicht ook wat onrustig) besloot Sandra Friso terug te brengen naar de stal.

  De groep werd in tweeën verdeeld. De ene groep koos ervoor om met Djurre te werken en de andere groep voor Friso. Puur op gevoel koos mijn partner voor Friso. Friso stond voor mij voor speels, tikkeltje eigenwijs, krachtig en lief. Mijn partner koos voor hem, precies zoals zij ook is.
  De tweede groep mocht na de heerlijk verzorgde lunch met Friso aan de slag. Ik was zenuwachtig voor mijn partner. Een kleine krullenbol die in de bak stapte bij Friso. Bij dat immens grote paard!!!! Maar tevens was Friso ook aandoenlijk om te zien want hij stond te knuffelen met de andere paarden die in de bak ernaast stonden.

  Mijn partner liep op Friso af. Zij bleef staan, onderzoekend, hem de ruimte gevend. Ze maakte contact met Friso. Hij liep op haar af. Snuffelde aan haar, leek haar kusjes te geven maar dreef haar ook een beetje naar de zijkant van de bak. We hadden daarvoor al een imponerend contact gezien met een andere deelneemster die in de hoek gedrukt werd door Friso en door Sandra daaruit gehaald moest worden.
  Mijn partner koos ervoor om onder Friso door te kruipen om niet klem gezet te worden. Ik vond dat mooi om te zien want uit de moeilijkste situaties weet zij te komen tot een oplossing. Ook in het dagelijks leven.
  Daarna stapte zij de bak uit. Ik zag haar trillen op haar benen. Ze vertelde dat ze het in de bak bij Friso erg warm kreeg maar nu ze er weer buiten stond de enorme kou ervoer vanwege een echte winterdag.

  Ze had het gedaan, ze was die bak in gegaan ten overstaan van de groep. Knap! En trots.

  Nadat de tweede groep met Friso gewerkt had en wij binnen ons opgewarmd hadden gingen we terug naar buiten om een familieopstelling te doen met Djurre en Friso.
  We stonden in een kring. Djurre en Friso waren eerst samen druk in de hoek bezig maar daarna kwamen ze in draf naar mij lopen, gaven mij met een snuit kussen en vervolgens deden ze precies hetzelfde bij mijn partner. Daarna liepen ze allebei samen weg, gingen achter Sandra samen op de grond rollen op hun rug, stonden samen op en knuffelde elkaar. Mijn partner en ik keken elkaar aan. We werden blij van wat de paarden ons lieten zien.
  Sandra gaf tevens aan dat de paarden hadden gekozen wie de familieopstelling rondom authenticiteit mocht doen. Het werd mijn partner.

  De familieopstelling was mooi, indrukwekkend, met hier en daar een traan.
  Sandra en een deelneemster gaven aan dat ze wellicht nog een representant misten, het kind. En ik snapte wat ze bedoelde en ook in de context naar mijn partner. Tevens zei de deelneemster die stond voor authenticiteit. Nog 1 stapje. Nog 1 stapje. En ook dat herken ik als het gaat om mijn partner.

  Na de familieopstelling hebben we nog met een aantal deelnemers en Sandra na gepraat. Daarna namen wij afscheid van de groep en Sandra.

  Sandra, een mens van de natuur en één met de paarden. Het was een mooie dag en voor herhaling vatbaar.

  Op de terug weg hebben mijn partner en ik non stop in de auto de dag na besproken.
  De reactie van de paarden kwam extra binnen, het rollen en knuffelen. Mijn partner en ik gaan trouwen. Zij zei ja!!!!
  Zouden de paarden dat gevoeld hebben?

  Dankjewel Sandra.

  Liefs van K en ook van D.

  En een dikke knipoog voor Authenticiteit.

 38. Op zondag 25 februari 2018 was het zover en heb ik de Aarden met Paarden ont-moetingsdag gevolgd bij Sandra. Hoewel ik paarden prachtige dieren vind, voel ik ook wel een beetje angst voor die mooie, prachtige en krachtige wezens. Toch won mijn nieuwsgierigheid en besloot ik deze dag bij te gaan wonen.

  Na de ontvangst (onder genot van een heerlijke kop koffie/thee) gingen we naar buiten om kennis te maken met de 2 Friese paarden Djurre en Friso. We waren met een groep van 12 deelnemers. Ieder mocht kiezen met welk paard ze de bak in wilden. Ik koos voor Friso omdat hij iets krachtiger op mij overkwam. Toen het zover was vertelde ik Sandra dat ik het eigenlijk best spannend vond. Ik raapte mijn moed bijeen en liep rustig richting Friso. Ondertussen voelde ik gedachten door me heen spoken zoals bijvoorbeeld: “Als het bij anderen goed gaat, waarom zal het bij mij dan niet goed gaan?”

  Ik kwam steeds dichter bij Friso en hij besloot het laatste stukje mij tegemoet te komen, begroette me en begon aan me te snuffelen. Ik liep weer weg met als doel hem met me mee te krijgen, zonder hulp en/of dwangmiddelen. Puur in vrijheid. Ik dacht: “Dit gaat goed”, immers hij ging een klein stukje met me mee. Totdat hij me in een hoekje drukte. Even voelde ik de impuls om door het hek te kruipen waar ik tegenaan gedrukt stond. Ik stond letterlijk in een hoek gedrukt.

  “Nee, dit wil ik niet laten gebeuren!” Sandra nam alles goed waar en zag dat ik enigszins paniekerig raakte. Ze liep rustig naar mij en Friso toe. Want hoe kom ik in hemelsnaam uit die benauwde hoek vandaan? Bam, dit is wat ik in mijn dagelijks leven ook vaak tegen kom: mij in een hoekje laten drukken. Friso gaf dit heel duidelijk aan. Het viel niet mee ruimte voor mezelf te krijgen want Friso bleef het proberen. Uiteindelijk met hulp van Sandra is het gelukt. Merkwaardig moest Sandra hiervoor aan de rechterzijde van mij lopen zodat zij tussen Friso en mij in kwam te staan. Toen vertrok Friso en kwam er ruimte voor mij. Friso kwam erg krachtig over. Hoe bijzonder om te zien en te ervaren dat paarden je laten zien waar je iets mee mag doen om dichter bij jezelf te komen.

  In de middag was er een groepsopstelling met hulp van de paarden. Het thema was Authenticiteit. De paarden liepen beiden vrij rond in de bak. Voor wie van de deelnemers gingen we dit thema inbrengen? De paarden liepen naar een deelneemster toe en bleven daar. Hierop besloot Sandra om voor degene het thema op te gaan stellen. Vervolgens gingen de paarden naar een aantal andere deelnemers en deze deelnemers kregen allen een plek in de bak. Dit mocht degene doen voor wie we het thema gingen opstellen. Uiteindelijk moest het thema Authenticiteit ook nog opgesteld worden en intuïtief koos de deelneemster voor wie de opstelling was, mij uit! Ik voelde me vereerd.

  Wat er daarna gebeurde is moeilijk uit te leggen. We lieten het gebeuren en over ons heen komen. In ieder geval gebeurde er veel. Plots hoorde ik mezelf (tegen degene die representant stond voor wie de opstelling was) zeggen: nog een stapje…nog een stapje. Het duurde even alvorens we vrolijk dansend hand in hand door de bak gingen. En zo kwamen de opgestelde deelnemers weer tot stilstand en voelden ze dat er een soort eenheid was ontstaan. Ik was daar dus ook een onderdeel van. Echter voelde dit voor mij niet zo maar durfde ik het niet uit te spreken. En ik stond nota bene voor authenticiteit.

  De deelnemers van de opstelling ervoeren de opstelling op dat moment als klaar en stapten uit hun rol van representant. En nu zat ik met dat gevoel dat het niet klopte en durfde geen tegengas te geven. Sandra sprak uit dat er iets ontbrak en het niet klopte. Enfin, opnieuw werd ik geconfronteerd dat ik mijn ware gevoelens niet durf uit te spreken/uiten.

  Thuisgekomen bekroop me het gevoel dat ik mijn gevoelens alsnog met Sandra moest delen. Sandra besloot haar gevoel te volgen en mailde degene voor wie de opstelling was door mijn schrijven deels door te sturen. Hier hoopte ik stiekem op en hoe blij en verrast was ik toen ik dit antwoord mocht ontvangen van de deelneemster voor wie de opstelling was:

  “Tijdens de opstelling is het Marjolein niet gelukt om bij haar stukje te blijven. Echter hoe mooi, doet ze dit alsnog. Weer is ze puur, eerlijk en oprecht. Daarom klopte het voor mij om haar als authenticiteit te kiezen. Sandra, wil je haar vertellen dat ik weet wat mij te doen staat? Marjolein noemde: nog 1 klein stapje. Ze heeft gelijk, het is binnengekomen! Authenticiteit heeft alle recht om te staan. Ze moet vooral weten dat zij overal hoort, behalve in een hoek. Haar stem telt!”

  Dus niet alleen degene voor wie de opstelling was, maar ook voor de representanten en in dit geval ik als Authenticiteit had er zeker iets aan: Mijn stem telt! Ik doe er toe! Ik mag mijn ruimte innemen! Ik mag er zijn! Ik hoef mij niet in een hoekje te laten drukken. Nu was de cirkel rond. Puzzelstukjes vielen in elkaar en het bracht niet alleen inzichten maar ook heling.

  Al met al was het een zeer geslaagde dag. Behalve dat we allen mooie boodschappen over onszelf meekregen, hebben we ook genoten van de openheid, puurheid en kracht.
  Niet onbelangrijk was ook de heerlijke lunch en verzorgde dag.

  Sandra, Djurre en Friso en alle aanwezigen:
  Enorm bedankt voor deze waardevolle dag!

 39. Afgelopen zaterdag 17 februari heb ik deelgenomen aan de workshop Ruimte voor je dromen en verlangens:
  Wat een explosie van energie en liefde kwam er vrij!

  Tijdens de workshop – toen ik als representant voor iemand stond – kwam op een gegeven moment het paard Lucy tussen mij en de anderen in staan. Voor mij voelde het als mij willen beschermen en vond dit zo lief. Vervolgens maakte ze de beweging om voor me uit te gaan lopen waarbij ik voelde onder de bemoedigende woorden van Sandra om deze beweging te gaan volgen.

  Dus zo liep ik met Lucy mee en kwamen we samen bij een hek aan. Op zo’n manier dat ik met de rug naar de overige mensen/deelnemers kwam te staan. Op dat moment kwam paard Grietje er ook bij staan. Wat een geweldige lieve paarden.

  Voor mij klopte dit alles helemaal omdat ik in een verwerkingsproces zit om wat ik allemaal kwijt ben geraakt. Noem het maar een stukje van mijn ziel, die ik heb afgestoten. Ik voelde me in beginsel van de workshop zo belabberd worden, alsof er iets in me zat, wat er uit moest. En het kwam er uit: een flinke last viel van mijn schouders.

  Het stukje wat verloren leek te zijn, is met liefde weer zichtbaar geworden en terug gekeerd. Mijn liefde voor mezelf kan en mag ik weer voelen. Het was een lange reis en er komt vast nog meer los, maar ik ga er nu niet meer tegen in.

  Go with the flow, de innerlijke reis die ik afgelopen zaterdag heb gemaakt was fantastisch. IK BEN, dit hoor ik mezelf nu zeggen, ook wanneer ik me eenzaam voel. IK BEN, wat prachtig om dit zo te kunnen voelen. IK BEN, krachtig en liefdevol. Ik kan weer op mezelf vertrouwen, ik weet wie en wat ik ben.

  Liefs voor jou en de paarden.

 40. Lieve Sandra,

  Deze woorden komen recht uit mijn hart:
  Laat 2018 voor jou, je dierbaren, je paarden, honden en al waar jouw liefde naar uit gaat, een warm en gelukkig nieuwjaar worden.
  Jouw gave om de ziel van mens en dier te raken en te openen is jouw instrument om de wereld om ons heen tot een betere te maken.
  Ik ben blij om je ontmoet te hebben, om de bres die jij met je paarden in mijn angst hebben geslagen.
  Ik kijk uit naar een volgende keer met jullie…

  Veel liefs!

 41. Dank je wel Sandra!
  Afgelopen weekend de workshop Aarden met paarden bij je gevolgd.
  Een bijzondere ervaring; Jij begeleidt de groep en paarden met veel passie en aandacht. De kennis die je deelt, is heel boeiend.
  De opzet van de dag is mooi en intens, werkt op vele lagen door, zelfs nu dagen erna nog.
  Je manier van omgaan met de paarden en de groep is heel respectvol, met alle aandacht voor veiligheid en welzijn.
  Dit allemaal op een mooie locatie, met fijne ontvangst en lunch van Stal Driene.

  Warme groetjes,
  Marijke

 42. Het was wel even bijkomen van een mooie dag: inzicht in je relatie(s). Ik was ’s avonds helemaal kapot, het doet wel wat met je al die indrukken. Mijn vrouw en schoonzus zeiden de volgende dag dat ik me wat opvallend/anders gedroeg, dus dat zegt wel wat.

  Ik vond het erg bijzonder. Ik heb me ’s ochtends meerdere keren afgevraagd of ik wel een goede representant zou zijn omdat ik bang was niks te ervaren. Maar dit bleek onterecht. Ik verbaasde me er over dat ik tijdens de opstellingen zomaar bepaalde gevoelens en emoties ervoer die ik rationeel niet kon verklaren. Je moet het hebben ervaren voordat je er een voorstelling van kan maken.

  En het was erg mooi hoe het paard Lucy zich er af en toe inmengde, heel bijzonder. Ik moest in het begin even aan haar wennen maar dat was snel weg. Het moment dat ze me de opstelling induwde staat me nog helder voor de geest. Maar ook het afschermen/beschermen van de representanten, mooi om te zien. Op een gegeven moment was ik gewoon aan het wachten op haar ‘move’. Als ze in beweging kwam was ik gelijk alert en wachtte in spanning af welke verrassing ze weer in petto had. Mooi beest.

  Mijn emoties komen er meer uit nu. Dat heb ik in ieder geval al bereikt zo na een kleine week. Ik ben zeer benieuwd wat er de komende periode nog ontstaat.

  Ik wil graag nog een keer gebruik maken van jouw diensten. Ik moet er even over nadenken, maar dat er een vervolg moet komen daar ben ik wel over uit. Voor nu is het vooral nog even nagenieten.

  Groet, Bart

 43. Lieve Sandra, Friso en Djurre,

  9 Juli 2017 ben ik voor de 3de keer bij je geweest in Hengelo (ov) en wat was het weer een openbaring!
  Ik zit nog steeds in die flow van mezelf weer herontdekken, het valt niet mee, maar toch is het fantastisch dat dit zo werkt. Zo eerlijk en puur, wat een spiegeling kreeg ik: “wees jij nu maar gewoon Ineke en doe zoals je bent, niks meer, niks minder”. Wauw, je bent wie je bent en dat is helemaal oké…slik..en dat was best wel emotioneel!!

  Ik was ook degene die tot 2x toe door beide paarden werd uitgenodigd voor de (familie)opstelling aan het einde van de middag en pfff wat voor een: kippenvel overal en wat fijn dat ik gewoon toe kon kijken terwijl de paarden en de representanten steeds meer onzichtbare dynamieken zichtbaar maakten die helderheid brachten. Vooral ook om uit te kunnen spreken en ook dat voelde heel fijn: “ik hou van jou”, ja, dat zei ik eindelijk en mijn schouders voelen sindsdien lichter, er gleed iets van me af, mijn keel werd losser, geen brok meer, geen opgekropte emoties en ooo wat voelde ik me ontspannen, te gek!

  Eigenliefde dat durf ik nu te voelen, respect voor mezelf en vertrouwen, ook dat gaat zich ontwikkelen. Dit alles is zo’n ontkenning geweest dat ik nu het gevoel heb dat ik leef. Ja, wat een dagje “Aarden met Paarden” ont-moetingsdag wel niet met je kan doen!

  Ik zie jullie vast nog terug, dikke knuffel Ineke.

 44. Afgelopen zondag vroeg op pad gegaan, het beloofde een prachtige en heel warme dag te worden. Op weg naar Sandra Slym in Hengelo, workshop Aarden met Paarden. Omdat ik mijn hele leven al bang ben voor paarden en inmiddels ook weet dat de ontmoeting met een paard je spiegelt, was ik heel nieuwsgierig en ook wel een beetje gespannen om dit te gaan doen. Sandra schrijft op haar site: paarden laten je voelen wie je werkelijk bent, zonder oordeel te hebben.

  Daar aangekomen waren we met een groep mensen van 12. Sandra heeft eerst verteld en uitgelegd en voordat we echt kennis gingen maken kwamen daar nog een paar oefeningen, o.a aarden en een oefening die ik niet zo maar kan uitleggen, maar verbazingwekkend hoe je met aarding, aandacht en visualisatie een paard in beweging kunt krijgen. Dit was een oefening die je met een groepsgenoot deed. Heel bijzonder!

  Daarna werden de paarden gehaald: Friso en Djurre. Deze Friese paarden, worden naar de bak gebracht en vrij gelaten, ze rennen rond en rollen in het zand. Oei, wat zijn ze groot. De paarden zijn vrij en niet geconditioneerd en spiegelen jou als je met een van hen in de bak staat.
  Ik kan natuurlijk niet de hele dag beschrijven. Natuurlijk ging ik niet als eerste, maar zeker ook niet als laatste. Op een gegeven moment voelde ik, nu wil ik wel.

  Ik had voor Friso gekozen. Nou en daar stond ik dan, helemaal alleen, Friso keek niet op of om, was gras aan het eten. Dit duurde en duurde en toen ineens voelde ik me het kleine meisje, helemaal alleen op de wereld, oh wat heftig, zo herkenbaar hoe ik me als klein meisje voelde in deze wereld.
  Op een gegeven moment liep ik naar hem toe heel voorzichtig en raakte hem aan. vanaf dat moment gebeurde er van alles. Wat heel bijzonder was dat Friso op een gegeven moment richting Djurre liep samen met mij en daar stonden ook de andere groepsgenoten. Sandra vroeg iets aan mij over wat er nu gebeurde. En toen ineens voelde ik een verbinding ontstaan. Zo mooi, zo ontroerend…….wat een prachtig avontuur!
  Dank aan Sandra en haar geweldige paarden en de groepsgenoten.
  Voor herhaling vatbaar!

 45. De Aarden met Paarden ont-moetingsdag was meer dan geweldig!! Ik had een behoorlijke angst met tevens veel ontzag voor de paarden en die was ik op die dag helemaal kwijt geraakt!
  Deze dag heeft me veel ontspanning gegeven, doordat er veel emoties loskwamen over de moeilijke periode en de zware revalidatie erna! Ik kan dit alles nu beter loslaten, niet meer omkijken en leven in het nu met tevredenheid en liefde en met positieve verwachting naar de toekomst! Dus eigenlijk accept-eren!!
  Mijn glas is nu zeker meer dan half vol en niet half leeg!! Ik had geen verwachtingen van de dag en ik ging er daardoor open in!
  De dagen er na heb ik nog vaak mijn contacten met jou en de paarden overdacht, zo bijzonder zijn jullie!
  Lieve groet en bedankt voor alles èn knuffel Djurre en Friso ook van me!!
  Wil Pasman

 46. Wat een ervaring!!
  We wisten niet wat we moesten verwachten maar uiteindelijk was het voor iedereen boven verwachting! Sandra bedankt voor deze bijzondere dag, denk dat er toch nog wel 1 zal volgen!
  Zelfs vond ik het heel indrukwekkend en een hele rijke ervaring. Vooral ook in de opstelling in het middagprogramma zag ik mezelf terug. Dus al met al was die ene dag al een hele openbaring voor mij.
  Nogmaals super bedankt voor de toffe dag!

  Groeten van ons 4 uit Brabant.

 47. Onlangs heb ik deelgenomen aan de workshop (familie)opstellingen m.b.v. paarden. Ik heb er veel aan gehad en ik kijk er nog met verbazing op terug.
  Door de zachte “bonk” van Lucy verschoof er iets in mijn lichaam en voelde ik daarna een grote rust over me heen komen. Ik heb meer vertrouwen in mezelf en voel me veel sterker dan voorheen. Ik heb nu eindelijk het vertrouwen in, wat ik eigenlijk al jaren gedaan heb, het gewoon in mijn eentje redden.
  Het is een geweldige ervaring geweest!
  Na verloop van een paar weken viel er toch nog meer op zijn plek en voel ik dat ik eindelijk weer ben wie ik ooit was, voordat alle ellende begon. Hoe mooi is dat! Ook is mijn relatie enorm verbeterd en zelfs heel goed te noemen!
  Enorm bedankt voor je steun en die van de paarden.

  Heel hartelijke groet,
  Melissa

 48. Onlangs heb ik deelgenomen aan een opstelling met paarden, omdat ik van mezelf vervreemd was en het idee had letterlijk gek te worden. De opstelling heeft mij inzicht gegeven waar dit vandaan komt en daarvoor ben ik heel dankbaar. Ik denk niet dat het mij alleen zal helpen, maar ook mijn dochter(s) zodat de cirkel verbroken wordt. Voor mezelf heb ik het idee dat ik ruimer kan ademen en er ruimte gekomen is in mijn hoofd. Als de mogelijkheid zich voordoet, zal ik zeker nog een keer terug komen.

 49. Een zeer waardevolle dag gehad onder de bezielende begeleiding van Sandra en de paarden Friso en Djurre! Ik heb mooie mensen ontmoet, ieder met met zijn/haar eigen verhaal. Wederom kreeg ik de bevestiging wat een positieve uitwerking paarden met hun gedrag kunnen bewerkstelligen en welke emotie ze kunnen los maken. Een echte aanrader om zelf te ervaren!
  Sandra, bedankt voor je fantastische manier van coachen, geweldig!

  Groetjes, Chantal

 50. Wauw, wat een fantastische ervaring de Aarden met Paarden ont-moetingsdag gisteren!
  Ik heb met een enorm paard in een ruime bak gestaan. Contact gemaakt en ook echt samen in harmonie een stukje gelopen! Te bedenken dat deze paarden geen bit, halster of ander hoofdtuig dragen, dus helemaal vrij zijn en dus ook ik zonder trucjes, hulpmiddelen of wat dan ook contact gemaakt. Puur op energie en lichaamstaal zonder aan het paard te trekken, duwen of wat voor gebaren ook.
  Wat een spiegels zijn deze prachtige dieren. En wat een mooie bevestiging van mijn persoonlijke groei en ontwikkeling heb ik mogen ontvangen en voelen. Zonder angst en zonder mijn bekende onzekerheden!
  Ik ga dit zeker nogmaals doen. Deze vorm “dwingt” me namelijk om nog meer uit mijn hoofd te gaan en dat is precies wat ik graag nog meer zou willen.
  Nogmaals WAUW!
  Moet je echt een keer ervaren hebben, een echte aanrader!
  Groetjes, José

 51. Hoi Sandra,

  Ik ben heel blij met de sessie die ik bij je gedaan heb. De sessie heeft veel indruk op me gemaakt en ik had even tijd nodig om het een plek te geven. Het heeft veel in gang gezet en doet het nog steeds. Dank je wel en ik kom graag nog eens terug!

  Warme groet,
  Ellen

 52. Allereerst bedankt voor de bijzondere dag die ik mocht ervaren, het opent weer deuren.
  Het proces is volop in beweging. Ik heb een ontmoeting gehad met mijn innerlijke kind, erg bijzonder en tevens heel emotioneel. Maar ook een bevrijding, gevoel van vreugde, energie.
  Verder zal ik het de tijd geven en voelen wat er nog meer naar boven gaat komen.
  Wil je Friso en Djurre ook nog bedanken namens mij, de kracht en energie die ze hebben, prachtig!
  Liefs, Hiskia

 53. Wat was het bijzonder Aarden met Paarden ont-moetingsdag! Ik ben zelden zo onder de indruk geweest en meegenomen in een stroomversnelling van emoties en een gevoel van gelukzaligheid. Zó een heerlijk gevoel…..fantastisch. Kan het verder niet onder woorden brengen. Het voelt héél fijn en tevens doet mij het veel dat ik niet de enige ben die zo door de paarden in zijn ziel, in zijn mens-zijn getroffen is deze dag.

  Raymond

 54. Lieve Sandra,

  Wat heb ik weer genoten van de workshop Aarden met Paarden, voor de 2de keer en het was weer overweldigend! Wat een energie, wat een liefde, wat een acceptatie en wat was er weer veel contact met Friso. Het was een grandioos, onvoorwaardelijke liefde-dag en ik zit nog steeds in een roes, open me steeds meer, zit weer helemaal in een nieuw begin, zo voelt het en denk: kom maar op, ik heb er zin in.
  Dank je wel, het was een fantastische dag met jou, Friso en Djurre!

  Dikke knuffel en tot een volgende keer,
  Ineke

 55. Zondag 5 maart was ik bij “Aarden met paarden”. Ik wil jou, Friso en Djurre ontzettend bedanken voor deze mooie dag. Ik ben nog steeds aan het bijkomen, maar het was zo ongelooflijk bijzonder.

  Ik heb al zo lang het gevoel dat ik er niet mag zijn en ik doe al zo lang mijn best om aan iedereen te denken en cijfer mezelf dan vervolgens weg, maar toen ik zondag bij Friso stond, keek hij me aan alsof hij wilde zeggen “Ik zie je, je mag er zijn. Denk maar eens aan jezelf”.

  Meer was er niet nodig. Geen woorden en geen uitleg. Het maakte me even niet meer uit dat iedereen stond te kijken en mijn hoofd was voor het eerst in jaren even helemaal stil. Het was alsof de plekken in mijn hoofd die normaal gevuld zijn met angst, verdriet, nare herinneringen, stemmen en gedachten, gevuld werden met liefde, troost en een gelukkig gevoel. Ik had het gevoel dat ik er mocht zijn. En ik kon en mocht weer huilen van mezelf. Niet stil in een hoekje, maar echt huilen.

  Ik voelde me zo opgelucht daarna. Ik heb dingen kunnen accepteren en kunnen loslaten. Ik vond het prachtig!

  Ik hoop jou en de paarden snel weer te zien. Bedankt voor alles.

  Liefs Linda

 56. Aarden met Paarden Ontmoetingsdag;

  Wauw wat een geweldige mooie ontmoeting én dag is dit. Zowel voor de paardenliefhebber als voor iemand die nog nooit met paarden in aanraking is geweest.

  Sandra, ik wil je heel hartelijk bedanken voor wat jij ons met je paarden geeft. Zo mooi!

  In de ochtend hebben we uitleg gekregen over het werk van Sandra en uitleg over werken/coachen met het paard vanuit de verbinding met de pure natuur van mens en dier.

  Gevolgd door een korte demonstratie, mochten we per persoon kennismaken met de paarden en voelen wat dit met je doet. We mochten (ieder voor zich als dat goed voelt) ervaren hoe het is om een paard te leiden vanuit natuurlijk leiderschap, gewoon puur genieten van “het contact en de boodschap wat het paard jou meegeeft” of als je je daar prettiger bij voelt puur “observeren” van wat de ander in contact met het paard laat zien.

  Ik heb echt genoten van alles wat er plaatsvond tussen mens, dier, kudde, gedrag op energie niveau en hoe dit bij elkaar mooie stukken diep van binnen raakt.

  De middag hebben we een groepsopstelling gedaan. Samen met de paarden werden we geleid in wat er nodig was. Zo bijzonder en mooi om deel te zijn van een gezamenlijke kudde; een groep te vormen waarin een ieder ontvangt wat er nodig is en/of behoefte aan heeft.

  Samenwerking, spel, inzicht in jezelf, bewustwording & vooral verbinding met een ieder (mens & dier) spelen een grote rol.

  Dank je wel voor deze mooie dag en bijzondere ervaring. Dit is zeker voor herhaling vatbaar.

  Dank je wel! Lieve groet, Kristel uit Alphen aan den Rijn.

 57. Hoi Sandra,

  Even een berichtje na de coaching van mijn dochter Amber. Ze heeft enorm veel aan je hulp gehad! Het is mooi om nu al te zien, wat het met haar heeft gedaan.
  Ze straalt meer kracht uit en geeft aan zich zelfverzekerder te voelen.
  Het heeft haar zeker veel goeds gedaan en ze was na de tijd ook erg enthousiast……en helemaal weg van je paard!

  Groeten, Angelique

 58. Beste Sandra,

  Het is alweer een hele tijd geleden dat ik bij je ben geweest; eerst voor een individuele sessie en daarna voor een opstelling. Beide ervaringen hebben me persoonlijk goed geholpen. Ook om me heen lijken er verrassende dingen te zijn veranderd. Je had al aangegeven dat er dingen/mensen in mijn omgeving zouden kunnen veranderen, maar om het met eigen ogen te zien is vrij ongelooflijk. Erna, mijn vrouw, heeft je hierover geloof ik al een beetje verteld tijdens de opstelling die zij begin november bij jou heeft gedaan. Ook voor haar was zo’n opstelling trouwens een heel bijzondere ervaring.

  Naar aanleiding van een krantenartikel ben ik vorig jaar naar jou toe gestapt. En dat terwijl ik me eigenlijk niks kon voorstellen bij wat ik bij jou (en paarden) zou moeten doen. Ik had simpelweg het gevoel dat het me heel goed zou kunnen helpen, en dat heeft heel goed uitgepakt. Erna en ik hebben zelfs het gevoel dat de sessies met jou en de paarden me het meest hebben geholpen van alle dingen die ik tot nu toe heb geprobeerd.

  Ik zou graag nog eens langskomen.

  Met vriendelijke groeten,
  Joas

 59. Hallo Sandra,

  Mijn dochter Tara heeft genoten afgelopen zaterdag tijdens de workshop Aarden met Paarden. Ze wist natuurlijk niet wat ze kon verwachten en stond er daarom zeer open in.

  Ik weet niet wat er allemaal gebeurd is zaterdag maar sinds zaterdag is Tara erg veranderd. We hadden vrij veel problemen met Tara, zij had/heeft het zelf ook erg moeilijk. Acceptatie van haar beperking, moeite met haar achtergrond (adoptie). Wij hebben daarvoor ook therapie voor Tara. Maar sinds zaterdag gaat het geweldig goed met Tara. Ze is veel opener, niet zo snel gepikeerd. We kunnen weer gewoon een gesprek hebben zonder dat zij meteen dwars gaat liggen. Ook richting haar broertje en zusje gaat het een heel stuk beter.

  We hopen dat deze trend zich voortzet. We weten eerlijk gezegd niet wat we meemaken. Nu zei Tara zaterdag na afloop dat ze graag nog een keer zou willen komen maar dan wil ze graag individueel. Nu lijkt ons dat een zeer goed plan. Ik weet niet wat de eventuele mogelijkheden zijn.

  Wij hebben echt het idee dat afgelopen zaterdag heel veel met haar heeft gedaan. Ik hoor graag van je of Tara nog een keer welkom is.”

  Met vriendelijke groet,
  Dionne Mol

 60. Hallo Sandra, zondag 18 september was ik bij de Aarden met Paarden Ont-moetingsdag”. Ik vond het geweldig en heel emotioneel. Pfff, er gebeurde en gebeurt nu van alles met me. Ik stond als representant – de boodschapper – in de 2de opstelling van het middagprogramma. Ik begreep eerst niet wat ik daar moest doen, werd ontzettend misselijk en verdrietig en dacht: “arm meisje” voor wie we de opstelling deden. Ik kwam er achter dat het niet alleen voor haar bedoeld was en zei dingen zoals: “je luistert niet naar de boodschap, je krijgt zo vaak een boodschap” en ik zei dat lachend! De ander persoon (representant) nam het heel serieus en benoemde dat ik dit lachend vertelde. Pas toen voelde ik dat er meer achter zat! Dit was mijn boodschap, ik doe er zelf niks mee, ik luister niet en toen kwam jij achter me staan. Daar was ik zo blij mee, ik voelde me gesteund, gesterkt, veilig, geborgen en ervoer steeds meer mijn eigen kracht. Tranenvloed, wat kwam er toch veel los! Dank je lieve Friso en Djurre, wat zijn jullie knapperds en dank je jij lieverd! Nu een dag later komt er nog steeds veel los inclusief tranen, maar dat is niet erg. Op de terugreis had ik geen radio aan, het was stil, nog even een tankstation binnen gegaan en daar water gekocht en toen naar huis. Ben zo blij dat ik naar deze dag ben gekomen. Ik heb besloten om door te gaan met mezelf te ontwikkelen ongeacht wat een ander er ook van vindt. Ik ga het gewoon doen, ik voel me nu krachtig en sterk. Ik kreeg ’s avonds de vraag of ik mijn dienst wilde ruilen met een collega, dat heb ik gedaan (was eigenlijk vrij de dag erop) en weer kreeg ik hele simpele boodschapjes en complimentjes. Steeds meer stukjes worden opgelost en helder. Ik mag zijn wie ik ben en dat is Ineke: een heel mooi, lief mens met heel veel kwaliteiten in zich om mensen te kunnen helpen, maar ook dieren. Ik ga ervoor! Ik ga genieten van dat wat ik wil gaan doen. Dus ik ben heel blij dat er een opening is gekomen met de hulp van de paarden, die altijd heel belangrijk voor me zijn geweest en van jou. Dank je wel, dikke knuffel van een gelukkige Ineke.

 61. Samen met mijn dochter heb ik deelgenomen aan de workshop familieopstellingen m.b.v. paarden. Wat mij in de opstellingen het meest heeft geraakt, was dat ik als representant voor iemand uit diens systeem mocht staan. Zijn energie was zó stabiel, rustig, stevig en zelfverzekerd! Zo authentiek, zonder uit z’n evenwicht te raken bij wát er ook naar hem toekwam voor kritiek. En toch ook zoveel oog voor de ander. Hierdoor kon ik voelen wat het is om zó stabiel, stevig en aanwezig te zijn in mezelf. Deze ervaring is precies waar ik naartoe wil in mijn leven. Doordat ik dit heb mogen ervaren kan ik die energie nog steeds zó weer oproepen. Ik heb hierdoor een belevingsbeeld mogen ontvangen, waar ik herkenning in kan vinden. Omdat ik het niet ken(de), kan ik het ook niet hérkennen. En nu kan ik het gevoel/de energie oproepen en via dat gevoel de stabiliteit en stevigheid in mezelf bewerkstelligen. De omgekeerde route, die hetzelfde voor elkaar kan brengen. Zoiets als “Fake it till you make it”. Ben daar heel erg blij mee.
  Ook de opstelling van mijn dochter (PTSS) heeft me veel inzichten gegeven en heeft me ook laten zien hoe moeilijk dit voor haar is.
  Ik ben je dankbaar en zou graag nog eens met jou en de lieve Lucy en Rigtje willen werken.
  Hartelijke groetjes,
  Adriana Kooij

 62. Ik ben onderweg naar de masterclass van Sandra, de ont-moetingsdag -leren hoe het is om in contact te komen met paarden. Wie is dit paard…wie ben ik…
  Al zo lang en zo graag wil ik dit ervaren en mijn angsten overwinnen. Friso (een van de Friese paarden) heeft me geschonken wat ik al zo lang zocht en op gehoopt had. Deze ervaring valt bijna niet in woorden te vatten.
  Sandra, jouw diep begrip en grote liefde voor deze bijzondere dieren maken hen vrij en ontvankelijk en sensitief in het contact met ons, mensen.
  Wat kunnen en moeten we toch nog veel leren van hen.
  Ik ben jou en Friso zo dankbaar – deze kostbare ervaring draag ik altijd met me mee.
  Met veel liefs,
  Anke

 63. Op 22 mei en geweldige dag “Aarden met paarden” gehad. Zo mooi om te zien hoe Sandra met haar bevlogenheid en liefdevolle benadering met deze paarden communiceert en ons leert om de verbinding met de paarden aan te gaan. Kortom een aanrader voor iedereen!

 64. Sandra, dank dank dank je wel voor deze geweldige dag “Aarden met paarden”. Zo mooi dat ik dit van zo dicht bij mocht ervaren hoeveel liefde een paard kan geven en hoe geweldiggg is het om te zien dat jij zo liefdevol over de paarden vertelt en met ze omgaat. Ik vind je een kanjer!!! Heel veel liefs Trudy Hekkert

 65. Geheel onvoorbereid en zonder verwachtingen heb ik meegedaan met de workshop “de kracht van helderheid” d.m.v. familieopstellingen met paarden op 7 mei. Ik had maar een doel en dat was antwoord op de vraag of ik en wat ik kon voelen. Het waren voor mij dan ook heel bijzondere ervaringen om in de energie van een persoon of een gebeurtenis te kunnen staan en me over te geven aan het gevoel wat ik er bij kreeg, om zo een helder beeld te kunnen geven. De paarden liepen rond en bemoeiden zich met de beweging die er was, of wat moest gebeuren binnen de opstelling. Wat zijn paarden prachtige dieren. Er waren regelmatig troostende paardenneuzen bij de deelnemers.
  Het was bijzonder om me binnen een groep, in dit geval vrouwen snel vertrouwd te zijn, wat kwam door een transparante en professionele manier van coachen en begeleiden en een hartelijk ontvangst op een prachtige locatie.
  Toen het thema liefde te sprake kwam, durfde ik er niet op te vertrouwen, hoe bijzonder hoe de paarden actief en aanwezig waren om aan te wijzen wat onbewust diep verstopt zat. Het was een thema wat ik herken in het dagelijkse leven. Wel vertrouwen, niet vertrouwen, wel vertrouwen niet vertrouwen op de verbinding met mezelf en het universum. En toen ik dit tegen alles kon zien, voelen en vertellen dat dit het was, was ik diep geraakt!
  Ik mag vertrouwen op de liefde, de onvoorwaardelijke liefde en mag erom vragen en mag het ontvangen. Ik mag op mijn gevoel vertrouwen.
  Dank voor deze dag,
  x Edith

 66. Afgelopen zondag een demo bijgewoond ‘natuurlijk communiceren met paarden’. Dit was een super mooie ervaring en gaf mij bevestiging dat de paarden die ik tot nu toe gereden heb de spiegel van mijzelf zijn! Er is in die tijd dat ik met paarden werk (zo’n 23 jaar) ook veel veranderd in mijzelf en heb het gedrag van de paarden ook zien veranderen.
  Sandra heeft mij enorm geïnspireerd om hiermee verder te gaan. Ik bewonder haar enorm hoe zij met haar houding, attitude en zonder angst omgaat met paarden.
  Zeker een Eye opener voor vele die zichzelf beter willen leren kennen en met paarden werken. Hoe mooi zou het zijn dat je je zo verbonden voelt met jezelf en je paard ( dus je passie, in mijn geval).
  ontzettend bedankt Sandra en we gaan elkaar zien!
  Lieve groet,
  Liset Meijer

 67. Onlangs ben ik naar de workshop aarden met paarden geweest, om meer in contact te komen met mijzelf. Ik ben een HSP-er en vind het soms moeilijk om daarmee om te gaan. Mijn zelfvertrouwen is laag en ik ervaar veel stress.
  Ik heb meer inzichten gekregen, mede door de reacties van de paarden. Het was echt een prachtige dag met heerlijk weer.
  Veel ervaring met paarden had ik niet, maar ik snap nu heel goed waarom veel mensen er enthousiast mee bezig zijn! Ze spiegelen je gedrag en vooral zonder oordeel.
  We deden ook een korte familieopstelling en dat was heel bijzonder.
  Groetjes Merel

 68. Ik vond het een bijzondere familieopstelling, waar ik veel over mijzelf heb geleerd. De paarden gaven met hun gedrag precies aan waar blokkades of storende invloeden zich bevonden en Sandra vertaalde en stuurde dit in een andere richting, waardoor ik meer in mijn kracht kwam te staan. De paarden gaven extra dynamiek aan de opstelling, en het was erg mooi om te zien hoe welwillend ze meewerkten. Een plek waar de paarden en ook de deelnemers zichzelf mogen zijn, ik had het niet willen missen.

 69. Ik vond de workshop een bijzondere en leerzame ervaring. Je staat even stil en bent met jezelf en je eigen emoties, intuïtie en verlangens bezig. Dit in tegenstelling tot je dagelijkse leven waarbij je leven vaak geleid wordt door de hulp behoefte van je familie en de eisen van je werk.

  Tijdens de sessie word je geprikkeld om rollen te spelen die buiten je ‘comfort zone’ liggen. Met behulp van de paarden en representanten werd, verbazingwekkend goed, mijn familiesituatie geanalyseerd. Met zeer krachtige beelden worden hulpmiddelen aangereikt waarmee je leert je leven beter in te richten. Toen ik gedurende de sessie zelf een rol als representant kreeg, leerde dit mij juist veel over mijzelf en en mijn empathisch vermogen.

  Sandra heeft de workshop met veel passie en op een fantastische manier gestuurd.

 70. ben je 65 en zoek je een mogelijkheid om een aantal zaken in je leven op te lossen, het leek mij wel wat om familieopstelingen te doen en waarom niet met paarden, bij Sandra kan dat. op 9 november was het zover en ik heb mij verbaast over de werking van dit systeem, ondanks dat ik wel wat gewend ben aan therapie overtreft dit alles, dit werkt echt. bert hellinger heeft het uitgevonden en sandra past het toe met behulp van paarden( bij ons in de groep met lucy(een shire, prachtig paard)) het is nu een dag later maar ik ben er nog steeds vrolijk van, met veel vreugde kijk ik op deze dag terug, voor mijzelf maar ook voor de andere deelnemers, iedereen was enthousiast en deed mee, Sandra heeft zich heel goed ingewerkt in deze best wel ingewikkelde materie, samen met het paard voelt ze de dingen heel goed aan en stuurt ze met veel vakman(vrouw)schap steeds in de goede richting zodat uiteindelijk alles een plek krijgt maar ook voor jezelf alles klopt. Ik had me middels een aantal boeken uit de bib. een beetje voorbereid, maar tijdens de opstellingen viel het precies goed allemaal, Sandra het gaat mij tever om van wonderen te spreken , maar ik ben vol lof over de manier waarop je dit fenomeen(waar nog best wat over te leren valt) toepast en wat je er uiteindelijk mee bereikt, op korte maar ook op lange termijn, soms heeft het ook tijd nodig en moet het bezinken voordat het effect gemerkt wordt, bij mij werkt het heel direct en als er weer een workshop is op deze manier ga ik er graag naartoe, met vriendelijke groet jan euverman(deelnemer 9 nov. 2014)

 71. Wat een mooie dag was het 17 mei met de familieopstelling. Vanaf het eertste moment voelde het goed in de groep. Heel bijzonder vond ik de samenwerking van Sandra en Claes Berend. Sandra leest het paard en Claes Berend de mens..zo vullen ze elkaar heel mooi aan en komen er hele mooie dingen tot stand. Alles ging in een heel ontspannen sfeer en met heel veel respect voor elkaar.En dan het prachtige paard Lucie!! Echt geweldig wat een mooie ervaring om dit een paard te zien doen..Een mooie dag , mooi weer en mooie inzichten…
  Lieve groetjes, Jurien

 72. Inderdaad 17 mei, een dag die in mijn geheugen gegrift zal staan. Wat een bijzondere ervaring! Een familieopstelling waarbij paarden (in dit geval Lucie) een niet onbelangrijke onbewuste rol in spelen. Zij voelen de sfeer en stemming in de groep aan. en laten dit zien. Sandra vertaalt dit en samen met de begeleider/coach, Claes Berend, wordt dit in de opstelling verduidelijkt. Wat Lucie mij liet zien heeft mij diep geraakt. Lucie is op dat moment werkelijk een spiegel voor de hele opstelling. Zij vertaalt de gevoelens die er op dat moment spelen in de opstelling. Ook de manier waarop de dag werd neergezet was professioneel. Er was al gelijk een mooi vertrouwen naar elkaar. Iedereen werd in zijn eigen waarde gelaten. De energie die uit werd gestraald kwam niet alleen van de groep zelf, maar vooral hoe Sandra en Claes Berend de groep begeleidde. Kortom een mooie en bijzondere ervaring, die voor iedereen toegankelijk is.

 73. De dag familieopstellingen 17 mei was heel bijzonder. Lucie, de prachtige Shire merry staat vanaf nu vast in mijn herinnering door haar actieve rol in alle opstellingen. Wat is het bijzonder als een paard zomaar dwars gaat staan voor mensen of gevoelens die iemand misschien vergeten was, of niet herkend had. Of hyper alert, wanneer ze de dreiging in een situatie voelt. Ook was het heel bijzonder dat we met zijn achten vrijwel onmiddellijk na het voorstellen en de eerste oefening al zoveel vertrouwen en veiligheid voor elkaar uitstraalden. Mensen die elkaar nog nooit hadden ontmoet!
  Wat ik ook zag was dat niemand getrokken wordt in gevoelens waar hij of zij niet in wil stappen. Het is niet laf als je op een plek niet thuis hoort. Je stapt in en laat je coachen en dan moet het bezinken voor alle dag. Een goede professioneel geleide dag.

 74. Wat een prachtige site Sandra!!
  Keer op keer verbaas ik mij over jouw omgang met mijn en andere paarden. Zó in verbinding ben jij met hen…. het is nét of je hun taal spreekt!
  Jij maakt mij nog meer enthousiast over mijn eigen omgang met mijn paard. Die is in de loop van jouw begeleiding sterk verdiept. Ik hoop nog veel met jou en de paarden te beleven!!
  XXX Margreet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *