Persoonlijk coachtraject

Wil je iets veranderen aan je persoonlijke en/of werksituatie, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of heb je misschien het gevoel dat het je niet lukt om een bepaalde situatie of je gedrag/houding te veranderen? Ik en de paarden bieden je graag een helpende hand bij het vinden van een oplossing.

Waarom een persoonlijk coachtraject?

Om werkelijke verandering te bewerkstelligen is het nodig om diepere lagen binnen jezelf te onderzoeken en aan te kijken. In een persoonlijk traject gaan we heel snel naar de onderliggende oorzaken van je huidige situatie en nemen we deze stap voor stap onder de loep. We kijken dan ook oprecht naar je drijfveren, dromen, wensen en verlangens. Dit is een wezenlijk uitgangspunt. Wat heb jij nodig om werkelijk gelukkig te zijn? Met de hulp van de paarden onderga je een diepe en krachtige transformatie.

Een persoonlijk coachtraject is een goede manier, om in een tempo en werkwijze die helemaal bij jou past, verdiepende inzichten te verwerven en daadwerkelijk verandering te bewerkstelligen. Herken je je in één van de volgende vragen? Dan is dit coachtraject heel waardevol voor je. Ik help je graag!

  • Wat maakt dat ik me onzeker voel?
  • Waarom ben ik zo uitgeput en heb ik weinig energie?
  • Wat is er nodig om werkelijk authentiek te zijn en te leven?
  • Wat wil ik echt?
  • Hoe ga ik om met grenzen in relatie tot mijn omgeving?

Deze opsomming is uiteraard niet compleet. Neem gerust contact met me op voor meer informatie.

Waarom ik met paarden werk

Het werken en samen zijn met paarden brengt je dichtbij jezelf en laat je heel snel leren. Dat komt door de bijzondere eigenschappen van paarden:

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Dit is de manier waarop zij communiceren in de kudde. De kleinste non-verbale signalen worden door paarden opgemerkt. Ze voelen haarfijn aan wat er speelt en wat nodig is om de groep in balans te houden om te kunnen overleven.

Ze kunnen menselijke lichaamstaal (en het onderbewuste) daardoor feilloos spiegelen. Ze zijn volledig in het hier en nu en reageren daardoor direct en volstrekt objectief. Je ervaart de gevolgen van je gedrag meteen door de reactie van het paard. Tijdens een coachsessie zorgen ze hiermee voor prachtige metaforen voor het omgaan met allerlei situaties in je leven.

Paarden kunnen mensen innerlijk raken, maar ook intimideren door hun kracht en grootte. Dat biedt op een natuurlijke manier de kans om angst te overwinnen en zelfvertrouwen te ontwikkelen.

Wat je gaat leren en ervaren

1. Je leert wat je teweegbrengt
Je ontdekt wat jij teweegbrengt en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Dit geeft je een heel nieuw perspectief op jouw leven en op de keuzes die je maakt.

2. Je vindt en ervaart jouw oplossingen voor je probleem
Wat jouw hulpvraag ook is, je hebt de oplossingen al in je. Je gaat aan de slag om deze oplossingen te vinden. De nadruk ligt dus op jouw vermogens (en niet op je zwakheden). Je voelt je daardoor sterker dan ooit.

3. Je ervaart wie je bent en wat bij jou past
Paarden willen dat je echt bent, authentiek. Dat lukt alleen als je goed geaard bent en als je je denken en voelen met elkaar in overeenstemming brengt. Je leert door het contact met het paard ontdekken wie jij echt bent en wat bij jou past.

Als gevolg hiervan:

  • kun je betere keuzes maken, zodat je het leven gaat leiden dat bij jou past
  • kun je authentieker communiceren, zodat je je relaties verdiept en beter uit de verf komt
  • krijg je meer zelfvertrouwen, zodat je niet langer aan jezelf twijfelt, maar in actie komt

Deze coaching wordt vaak vergoed

Ik werk voor verschillende organisaties. Veel werkgevers vergoeden deze persoonlijke coachtrajecten. Neem contact met me op als je hier meer over wilt weten, of vraag het na bij je werkgever. Ik ben een erkende en geregistreerde Equine Assisted Coach® en Systeemtherapeut. Daarnaast werk ik samen met verschillende collega’s die (na overleg met jou) soms een deel van het traject invulling geven.

Wat is de eerste stap?

Voel allereerst of dit je aanspreekt. Zo ja, neem dan contact met me op. In een telefoongesprek wordt al snel duidelijk of het echt bij je vraag aansluit en hoe we dit traject dan invulling kunnen gaan geven.

Contact     Aanmelden