Authentiek Communiceren

Als jij jezelf helemaal durft te laten zien en uiting geeft aan wat je voelt. Als je zegt wat je werkelijk vindt en wilt. Dan ben je congruent en zend je geen tegenstrijdige signalen uit. Je communiceert helder en direct en staat open voor feedback. Authentieke communicatie is alleen mogelijk als je denken en voelen in balans zijn.

TIJDENS DE WORKSHOP AUTHENTIEK COMMUNICEREN GA JIJ JE AUTHENTICITEIT ONTWIKKELEN.

Je brengt je denken, voelen en doen meer in balans, je wordt congruent en transparant voor je omgeving in het hier en nu. Daardoor versterk je jouw persoonlijk leiderschap, creëer je meer verbinding met jezelf en anderen en kun je opener en milder met jezelf en anderen omgaan.

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT?

Voor iedereen die meer kwaliteit wil in zijn leven en werk en in de relatie met de omgeving. Voor iedereen die bereid is zichzelf te ontmoeten. Je kunt deze workshop volgen als verrijking van je persoonlijke leven, en er zijn ook deelnemers (zoals managers) die het heel bewust als verrijking in hun werk gebruiken.

WAT GA JE LEREN?

Je leert:

  • de patronen en overtuigingen waardoor je belemmerd wordt te herkennen en te onderzoeken, zodat je je bewust wordt van je obstakels;
  • contact te maken met jouw intuïtie, zodat je gaat ervaren hoe fysieke spanning verbonden is met emotionele en geestelijke spanning;
  • de comfortzone binnen jezelf te verlaten om onbekende gebieden in jezelf te verkennen, zodat je nieuwe manieren vindt om te denken en te doen;
  • verbinding met jezelf te maken, zodat je je bewust wordt van de signalen die jouw lichaam geeft en deze kunt gebruiken als kompas.

WAT LEVERT DAT JOU OP?

  • Je ervaart een sterkere verbinding met jezelf en met anderen. Daardoor verdiepen je relaties zich. Want als jij authentiek bent, heeft dat niet alleen effect op jou, maar ook op je omgeving. Als je in contact bent met jezelf krijg je ook contact met anderen.
  • Je ervaart meer vrijheid en ruimte om je te uiten. Je kunt je hart luchten, je kwetsbaarheid laten zien, eerlijk zijn en integer. Anderen voelen zich in jouw nabijheid ook vrij. Want als je authentiek bent, staat je hart open. Dan is er plaats voor mededogen, zelfacceptatie, openheid en ontvankelijkheid.
  • Je ervaart meer rust en zelfvertrouwen, waardoor je je energie kunt gebruiken voor de dingen die er echt toe doen in plaats van te piekeren over de oordelen van anderen.
  • Je laat collega’s, medewerkers, familie en vrienden tot bloei komen. Want door authentiek te communiceren nodig je anderen uit om dit ook te doen.

HOE GAAN WE TE WERK?

Je leert authentiek communiceren door onder mijn begeleiding opdrachten uit te voeren met paarden. De paarden zullen hierbij signalen, aanwijzingen en zonder oordeel pure feedback geven. Je kunt oefenen met ander gedrag en zo heel snel nieuwe mogelijkheden verkennen.

WAAROM MET PAARDEN?

Voor een paard is het belangrijk dat jij je gedraagt zoals je echt bent, authentiek. Onduidelijk en tegenstrijdig gedrag zal bij het paard een onveilig gevoel en innerlijke strijd geven. Het paard zal hier direct feedback op geven.

Het paard reageert precies op dat wat wij het meest omzeilen. Daardoor confronteert het paard ons met een deel in ons dat we (nog) niet durven zien. Het paard zal zich pas durven te verbinden als hij zich veilig voelt bij jou. Dit biedt je de gelegenheid om hierin flinke stappen te zetten. Want door te oefenen met ander gedrag ontdek hoe je authentieker en congruenter kunt communiceren.

Wil je meer weten over mijn aanpak, lees dan coachen met paarden.

Contact     Aanmelden