Over mij

Paarden laten je voelen wie je werkelijk bent, zonder daarover een oordeel te hebben. Zodat jij vanuit vrijheid de keuzes kan maken die bij jou passen.

Mijn naam is Sandra Slym en sinds 2010 werk ik als Equine Assisted Coach®. Vanaf mijn kindertijd heb ik al een band met paarden. De omgang met paarden loopt als een rode draad door mijn leven.

Op school had ik het gevoel dat ik in het gareel moest lopen en maar moest doen wat er van me verwacht werd. Op de momenten dat ik me verzette en ging bokken en steigeren kreeg ik straf. Ik voelde me vaak opgesloten en kreeg het gevoel dat het nooit goed was. En steeds meer verlangde ik naar vrijheid en ruimte voor mezelf. Die ruimte vond ik bij paarden.

Als meisje van 7 zat ik voor het eerst op de rug van een paard. Ik voelde me vrij en verbonden en meer mezelf dan ooit. Dat was voor mij het ultieme geluk! Sindsdien zijn paarden altijd in mijn leven gebleven.

Door mijn intense omgang met paarden leerde ik om echt te luisteren naar paarden. Ik ontdekte hun kracht en de spiegel die ze me voorhielden. Ik leerde paarden steeds beter te begrijpen en begon al op 15-jarige leeftijd paarden berijdbaar te maken op mijn eigen, natuurlijke manier: zonder dwang, zonder hulpmiddelen en zonder straf. De moeilijkste paarden die naar niemand luisterden, veranderden met deze aanpak in lieve, coöperatieve dieren.

Mijn omgang met paarden heeft me geleerd wat er nodig is om vrijheid en verbondenheid te ervaren: om te ontdekken wie je werkelijk bent. En dat is wat mijn manier van coachen met paarden jou kan brengen. Je leert om bij jezelf te komen en om je vrij te voelen in je handelen, zodat je kunt doen wat je werkelijk wilt.

Er bestaat voor mij niets mooier dan dat. Want het mooiste dat je kunt worden is jezelf. Als je jezelf vindt, kun je het leven leiden dat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt! Als jij dat ook wilt, help ik je graag.

Ik heb door de tijd heen verschillende beroepsgerichte opleidingen gevolgd, waaronder:

  • Equine assisted coaching® level 1
  • Equine assisted coaching® level 2
  • (familie)opstellingen met behulp van paarden
  • Systemisch lichaamswerk en ziekteopstellingen
  • Mediumschap & Trance Healing Therapeut® 1 en 11
  • Natuurlijk communiceren met paarden
  • Opstellingen waarbij je (huis)dier opgesteld kan worden
  • Cursussen en trainingen op gebied van grondwerk en natuurlijk paardrijden
  • Cursussen op gebied van energetisch communiceren met dieren

Ik sta ingeschreven bij CAT | kwaliteitsregister voor de equine assisted coach®️.

Op basis van mijn kennis en ervaring heb ik een eigen, succesvolle aanpak ontwikkeld. Kijk wat ik voor jou kan betekenen op mijn pagina Diensten of mail mij met jouw vraag.

Hartelijke groet,
Sandra Slym