Lekker in je vel door Aarden met Paarden

Hoe ‘Aarden met Paarden’ je leven kan veranderen

  • Zit je niet lekker in je vel?
  • Kost het contact met anderen je veel energie?
  • Heb je vaak negatieve gedachten over jezelf?
  • Zoek jij je veiligheid niet in jezelf maar in je omgeving?
  • Voel je je vaak angstig en weet je niet wat je daaraan kunt doen?

Dan kan het zijn dat je niet goed geaard bent.

Als je niet goed geaard bent, ben je niet volledig aanwezig in je lichaam. Dan heb je te weinig contact met jezelf en dat maakt dat je je onveilig voelt. Waarschijnlijk wil je wel, maar is er onverwerkte pijn, waardoor je tegengehouden wordt. De pijn voelen en accepteren valt niet mee. Je gaat het bewust of onbewust uit de weg.

Het niet of onvoldoende geaard zijn kent iedereen wel, maar het speelt een grotere rol bij mensen die zich herkennen in de omschrijvingen van HSP, ADD, ADHD, PDD-NOS, en hechtingsproblematiek. Herken je je hierin?

Als je je lichaam bewust gaat bewonen, er volledig in aanwezig bent, kom je meer en meer in contact met jezelf. Dan kun je veiligheid binnen jezelf ervaren en jezelf omarmen met alles wat er binnenin je leeft. Je plezier, je vreugde, maar ook je angsten, trauma’s of pijn die je opgelopen hebt.

Als je eenmaal hebt leren aarden, zal je versteld staan van jouw eigen wijsheid, kwaliteiten en kracht. In plaats van overleven ga je leven, in het hier en nu. Hoe zou het voor je zijn als jij in je kracht staat en jij je weer stevig voelt in je eigen basis? Als je zelfvertrouwen hebt en jij jezelf waardeert ongeacht hoe de omgeving over jou denkt? Dat is wat Aarden met Paarden je kan opleveren.

WAT LEER JE EN WAT LEVERT HET OP?

  • Overtuigingen die je tot nu toe voor waar hebt aangenomen laat je los. Je hebt ze niet meer nodig, omdat je je eigen waarheid ontdekt. Dit geeft je een sterk gevoel van innerlijke kracht.
  • Je ontdekt dat het aangaan van het avontuur met jezelf jou bewustwording en groei brengt. Hierdoor ervaar je vrijheid en levenslust.
  • Je ontdekt de veiligheid in jezelf. Daardoor gooi je de remmen los en durf je (weer) voluit te leven, in het hier en nu.

HOE WERKT HET?

Door middel van oefeningen en opdrachten samen met de paarden word je je bewust van jezelf. Je krijgt inzicht in je eigen patronen en leert op een nieuwe manier met jezelf om te gaan. Paarden geven jou direct feedback zonder te oordelen. Dit kan confronterend zijn maar is uiteindelijk heel bevrijdend. Je gaat je lichaam weer bewonen, waardoor je je veilig voelt en jezelf kunt zijn en laten zien.

Je leert aarden met paarden in de workshop ‘Lekker in je vel door Aarden met Paarden’

WAT KUNNEN PAARDEN HIERIN BETEKENEN?

Paarden zijn kuddedieren, maar ook vluchtdieren. Wanneer er gevaar dreigt weten ze zonder dat er chaos ontstaat te vluchten. Ieder weet z’n plek en ieder kent z’n taak in de kudde. Ze vormen als het ware een geheel. Wanneer een mens met een paard of paarden samen is vormen zij ook een soort van kudde. Wat paarden nodig hebben om zich te verbinden in een kudde is veiligheid.

Zodra jij samen bent met een paard is het eerste wat het paard doet scannen of het veilig is om met jou een verbinding aan te gaan. Wanneer jij niet lekker in je vel zit, bewoon jij niet je lichaam, je bent niet aanwezig in het hier en nu, dus ben je niet goed geaard. Er is iets wat jouw aandacht vraagt, waardoor je niet volledig aanwezig bent. Het paard voelt dit direct, voelt zich onveilig en kan het (wezenlijke) contact niet aangaan.

Paarden streven naar balans, dit is nodig voor hun overleving. Ze laten in hun gedrag zien wat er bij jou aan de hand is. Dat wat niet klopt of ontbreekt wijzen ze aan, maken ze zichtbaar of nemen ze op zich. Gedrag wat ze dan bijvoorbeeld kunnen vertonen is bevriezen (uit hun lichaam gaan), fysiek vluchten, of signalen geven die hierop lijken.

Door de feedback die het paard geeft, leer jij wat je anders kunt doen. Hiermee kun je in contact met het paard oefenen. Je ervaart het effect van ander gedrag direct doordat het paard erop reageert. Zo leer je door met het paard te werken om opnieuw te aarden en je veilig te voelen bij jezelf.

Sandra Slym
SandraCoachenMetPaarden.nl

Contact     Aanmelden