Jaarprogramma lekker in je vel

Start: 14 september 2024 10.30 uur
Einde: 1 maart 2025 17.00 uur
Locatie: Erve Vleerboer
Vleerboersweg 28
7665 ST  Albergen

Jaarprogramma lekker in je vel

Een persoonlijk ontwikkeltraject door de kracht van paarden

Wat wil jij bereiken?

Ben jij klaar om jouw leven te gaan leiden zoals jij het wilt? Wil jij keuzes kunnen maken die oprecht goed voelen voor jou? Zoek jij naar een manier om verdieping in relaties te krijgen, zowel privé als zakelijk? Wil jij meer zelfvertrouwen, rust en ontspanning, innerlijke balans en simpelweg meer plezier in je leven?

Dan is dit verdiepend coachjaar een prachtige weg om te bewandelen!

Tijdens dit unieke programma van 8 maanden ga jij, samen met mij en de paarden, hieraan werken. Dit krachtige, persoonlijk ontwikkeltraject gaat jou helpen om je doelen te bereiken en je leven positief te veranderen.

Wat jij gaat bereiken

Na dit coachjaar durf jij je authentieke zelf te zijn en het heft in eigen handen te nemen. Je blijft trouw aan jezelf door vaker nee te zeggen tegen je omgeving en ja tegen jezelf. Doordat je heldere doelen voor ogen hebt, blijf je positief en denk je in mogelijkheden en kansen. Hierdoor kun je je richten op de mooie dingen in het leven en zit je lekkerder in je vel. Je ervaart meer geluk, plezier en ontspanning, zowel privé als zakelijk.

Waarom met paarden?

Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Ze spiegelen gedrag en emoties waardoor jij weer in contact kan komen met je eigen ik. Een paard reageert juist op wat wij het meeste afweren en voelt direct aan als er iets is wat aandacht vraagt. In eerste instantie kan dit confronterend zijn, maar uiteindelijk werkt het zeer bevrijdend. Ze zullen ook altijd streven naar balans, omdat ze dit van nature nodig hebben om te overleven.

Overzicht van het jaarprogramma:

 • Tijdens een telefonische intake bepalen we samen wat jij wezenlijk wilt bereiken. Dit nemen we mee in het jaarprogramma.
 • Gedurende 8 maanden zijn er 7 volledige lesdagen (op zaterdag) waarin we een thema uitwerken en verdiepen.
 • Na iedere lesdag maak je een persoonlijk verslag. Dit mag je meenemen naar de volgende lesdag. Zo wordt het programma nog meer toegespitst op wat jij wilt bereiken.
 • Telefonische evaluatie jaarprogramma (ca. 1 maand na afloop).
 • Uiteraard kun je me tijdens het gehele coachjaar ook vragen stellen via de mail.

Inhoud/thema’s van de lesdagen:

Dag 1. Veiligheid

Paarden weten niet beter dan te leven in het hier en nu. Zij gaan jou helpen om hier ook naar terug te gaan. Je leert tijdens deze lesdag om weer stevig met je voeten op de grond te gaan staan, te aarden en weer te luisteren naar je lichaam. Dit geeft je kracht om veiligheid binnen jezelf te voelen, zodat je hiervoor niet afhankelijk bent van je omgeving.

Dag 2. Authenticiteit

Deze lesdag staat in het teken van de balans vinden tussen denken, voelen en doen en meer te vertrouwen op je intuïtie. We gaan kijken welke ruis er bij jou voor zorgt, dat jij jezelf niet helemaal laat zien of durft te uiten. Hierbij onderzoeken we eventuele angsten, gedragspatronen, conditioneringen en beschermingsmechanismen.

Dag 3. Jouw ruimte

Iedereen heeft ruimte nodig. De één overschreeuwt zichzelf om die ruimte te claimen, de ander kruipt liever weg om niet gezien te worden. Tijdens deze lesdag leer jij hoe jij jouw eigen kracht kunt gebruiken om jouw plek in te nemen, te laten zien dat je er bent en mag zijn. Je gaat leren hoe je dicht bij jezelf kunt blijven en je grenzen aangeeft om op een veilige manier de ruimte in te nemen die jij werkelijk nodig hebt.

Dag 4. Ruimte voor je authentieke verlangen

Wanneer je altijd doet wat anderen van je vragen, gaat dit ten koste van jezelf en brengt het stress en uitputting. Op deze vierde lesdag gaan we samen kijken welke bewuste of onbewuste overtuigingen en patronen ervoor zorgen dat jij dit doet. Daarnaast ga je ontdekken wat jouw werkelijke, authentieke verlangen is.

Dag 5. Leven in overvloed

Zie jij meestal tekorten of juist overvloed? En wat houdt jou tegen om je dromen nu echt waar te maken? Je hebt immers maar één leven. Tijdens deze lesdag leer jij hoe je je kunt gaan focussen op overvloed, zodat jij die dromen kunt gaan waarmaken.

Dag 6. Relaties

Deze dag gaat over de relatie met jezelf én je relatie met anderen. Ons uitgangspunt is de liefde voor jezelf. Door steeds meer zelfkennis en zelfbewustzijn te creëren, ga je ontdekken wie je werkelijk bent en welke mensen daar het beste bij passen. Door je innerlijke conflicten te herkennen en op te lossen, kun jij de relatie met jezelf weer helen. Ook leer je hierdoor herkennen wat jij nodig hebt in je huidige én toekomstige relaties.

Dag 7. Innerlijke balans

Deze laatste lesdag staat volledig in het teken van de innerlijke balans. Dit verdiepingsjaar heeft veel in beweging gezet. Wat heeft jou het meest geraakt, waarin ben jij het meest veranderd en wat heb jij nu nog nodig om te bereiken wat jij wil? Je hebt dit jaar geleerd om overzicht te creëren in jouw leven. Op deze dag leer je om die centrale plek van rust en stilte in jezelf te omarmen, zodat je hier straks altijd naar kunt terugkeren.

Jouw investering:

De bijdrage voor het volledige jaarprogramma is inclusief alle dagen, sessies en extra’s €1.395,-.

Het is mogelijk om dit jaarprogramma geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen door je werkgever. Zeker bij een burn-out of andere fysieke/psychische problemen of ziekte is dit zeer verstandig om eens na te vragen.

Alle bedragen zijn inclusief koffie, thee, sapjes, versnaperingen op de lesdagen.

Praktische informatie

Lesdagen:

 • Zaterdag 14 september 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 12 oktober 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 9 november 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 7 december 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 4 januari 2025 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 1 februari 2025 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 1 maart 2025 10.30 – 17.00 uur

Groepsgrootte:

Aangezien ik graag kwaliteit bied, houd ik de groepsgrootte op maximaal 10 deelnemers.

Meer informatie

Vraag jij je af of dit programma aansluit bij jouw behoefte op dit moment en of het wel geschikt is voor jou? Vraag dan via de contactbutton om een belafspraak met mij. Ik bel je om een paar vragen te stellen en zal je daarna heldere feedback geven.

Wie is Sandra?

Al sinds ik jong ben, ben ik in contact met paarden. Ik merkte al vroeg dat ik woordeloos met ze kon communiceren en ze hebben me in al mijn ontwikkelprocessen ondersteund. Ze hielden mij een spiegel voor waar ik veel van heb mogen leren.

Deelnemers aan mijn trainingen en workshops vertellen me vaak dat ze in zeer korte tijd grootse transformaties doormaken. Dat is nou precies de kracht van mij en mijn paarden. Ik ben authentiek en op respectvolle wijze to the point. Deze werkwijze is essentieel voor jouw ontwikkelproces en zorgt ervoor dat ook jij die bijzonder diepe transformaties kunt ondergaan.

Een groot deel van mijn leven had ik het gevoel dat ik altijd maar moest doen wat er van me verwacht werd. En als ik dat niet deed dan kreeg ik straf. Dit gaf me het gevoel dat ik opgesloten zat en dat het nooit goed genoeg was. Ik ging op zoek naar vrijheid en ruimte en die vond ik bij de paarden. Alleen daar voelde ik me vrij, verbonden en kon ik helemaal mijzelf zijn.

Samen met de paarden kon ik pas echt de diepte in gaan en maakte ik flinke transformaties door. Hoe meer ik me ontwikkelde, hoe meer ik ontdekte dat ik niet mijn ware natuur leefde. Ik was gericht op hard en veel werken, presteren en de buitenwereld. Mijn kwetsbaarheid, intuïtie, wijsheid en kracht durfde ik niet te laten zien. Daar was immers geen ruimte voor.

De paarden leerden mij stap voor stap dichterbij mijzelf te komen en me vrij te voelen in alles wat ik doe, waardoor ik steeds meer kan doen wat ik echt wil. En dat gun ik jou ook, want het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. En pas wanneer jij jezelf gevonden hebt, kun je het leven gaan leiden dat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt!

Contact     Boek hier je deelname