Jaarprogramma Puur Vrouw

Start: 7 september 2024 10.30 uur
Einde: 8 maart 2025 17.00 uur
Locatie: Erve Vleerboer
Vleerboersweg 28,
7665 ST  Albergen Overijssel

Wat wil jij bereiken?

Wil jij je levenskwaliteit verbeteren? Kan jouw zelfvertrouwen wel een boost gebruiken en wil jij je zelfbewustzijn vergroten? Wil jij je intuïtie (verder) ontwikkelen en je hart meer open kunnen stellen? Ben je op zoek naar ruimte, rust, ontspanning en meer plezier in je leven? Wil jij weten hoe je verdieping in je relaties krijgt?

Tijdens mijn unieke programma gaan wij hieraan werken. Het jaarprogramma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen en biedt jou de kans om, samen met mij en de paarden, jouw leven te veranderen. Het is een krachtig, persoonlijk ontwikkeltraject dat jou gaat helpen om je doelen te bereiken. Je komt hierin niet alleen jezelf tegen, maar ontmoet ook gelijkgestemde vrouwen.

Wat jij gaat bereiken

De resultaten die jij kunt bereiken zijn eindeloos: Meer zelfvertrouwen, minder angst en stress. Een versterking van je natuurlijke kracht en tegelijkertijd meer zachtheid. Een betere gezondheid, sterkere intuïtie en onbevangenheid. Je ervaart meer liefde en vrijheid.

Neem het heft weer in eigen handen en laat je leven niet meer leiden door anderen. Durf authentiek te zijn en trouw aan jezelf. Durf nee te zeggen tegen anderen en ja tegen wat jij wil. Zo ga jij weer lekker in je vel zitten en ervaar je meer plezier, geluk en ontspanning. Zowel privé als in je werk.

Wie ben jij als vrouw?

We hebben geleerd om veel dingen op een ‘mannelijke manier’ te doen, op die manier te denken en handelen. Prestatiegericht, snel en hard, constant alle ballen in de lucht houden. Een burn-out ligt dan al snel op de loer.

De ‘vrouwelijke manier’ is juist gericht op hele andere dingen: Intuïtie, compassie, rust, zachtheid. Die kant van jou is puur en onbevangen, speels en vrij. Door die kant ben jij in staat om je hart te openen, kun jij je kwetsbaar opstellen maar ook krachtig zijn.

Helaas is de huidige maatschappij veelal ingericht op die mannelijke manier en gaan wij vrouwen daar ook in mee. Het is ons immers met de paplepel ingegoten. Meemaken, bij zijn. Stilstand is achteruitgang. En toch is het heel belangrijk om je af en toe eens terug te trekken, die rust en ruimte te pakken en je vrouwelijke kant te omarmen.

Verstoring in je balans

Mannelijke en vrouwelijke energie zijn beide nodig voor balans: Yin en Yang. Mannelijke energie staat voor de buitenwereld: Daadkracht, grenzen stellen en ondernemend handelen. Vrouwelijke energie is meer naar binnen gekeerd: Gevoel, zachtheid en ontvankelijkheid.

Wanneer je mannelijke kant dominant is, richt je je te veel op de buitenwereld. Je wilt graag succesvol zijn en zoekt daar erkenning in. Hierdoor komt je vrouwelijke kant in het gedrang en luister je minder naar je intuïtie en gevoel. De balans tussen mannelijke en vrouwelijke energie is dus ernstig verstoord.

Anderzijds kun je ook te veel vanuit je vrouwelijke energie leven. Je bent overgevoelig voor prikkels, hebt moeite met grenzen stellen en dingen worden je snel te veel. Voor jezelf opkomen is erg lastig, want juist daar heb je die mannelijke kant nodig. Deze verstoring in je balans zorgt ervoor dat je niet stevig in je schoenen staat.

Herstel de balans

Wanneer je te lang doorgaat met deze onbalans in je leven, gaat dit je uiteindelijk opbreken. Om terug te gaan naar een gebalanceerd leven, waarin je hart is verbonden met je denken en doen, vraagt om een zekere moed. Maar het einddoel is onbetaalbaar, want het leven vanuit je ware, vrouwelijke natuur geeft je jouw authenticiteit weer terug.

Voor wie?

Dit programma is speciaal ontwikkeld voor vrouwen die het heft weer in eigen handen willen nemen. Vrouwen die verbinding willen maken met zichzelf en met andere, gelijkgestemde vrouwen. Een programma voor vrouwen die weer oprecht zichzelf willen vinden.

Onder vrouwen bestaat helaas nog veel pijn, verdriet en boosheid. Dit kan bewust of onbewust doorgegeven zijn in onze vrouwenlijn, door onze voorouders.
En we hebben allemaal wel iets meegemaakt wat ons heeft gevormd en veranderd. Bewust of onbewust dragen we iets mee, pijn of verdriet.
Samen gaan we dit een plekje geven, gaan we zorgen dat jouw energie vrij kan stromen en jij weer die krachtige, pure vrouw wordt.

Het programma is voor alle vrouwen die zich vaak gespannen voelen, die krampachtig de controle willen houden en vaak (irreële) angsten hebben. Ook vrouwen die hooggevoelig zijn, een laag zelfvertrouwen hebben en vaak onzeker zijn zullen zoveel baat hebben bij mijn programma.

Mijn programma is perfect voor vrouwen die lijden aan een burn-out, die een hormonale disbalans hebben of in de overgang zitten. Maar ook zeker voor vrouwen met andere fysieke of emotionele klachten.

Tijdens dit programma ga je contact maken met jouw vrouw-zijn en de verschillende lagen hiervan. Dit verdiepingsproces zorgt dat jij uiteindelijk steeds meer jezelf kunt worden en je innerlijke passie terugvindt. Je zult weer krachtig door het leven gaan, doordat je vanuit je ware natuur gaat leven. Met kracht maar ook met kwetsbaarheid, zodat je leert om geen speelbal meer te zijn van je omgeving of omstandigheden.

Waarom met paarden?

Paarden kunnen feilloos jouw lichaamstaal en energie lezen. Ze spiegelen gedrag en emoties waardoor jij weer in contact kan komen met je eigen ik. Een paard reageert juist op wat wij het meeste afweren en voelen direct aan als er iets is wat aandacht vraagt. In eerste instantie kan dit confronterend zijn, maar uiteindelijk werkt het zeer bevrijdend. Ze zullen ook altijd streven naar balans, omdat ze dit van nature nodig hebben om te overleven.

Overzicht van het jaarprogramma:

 • Tijdens een telefonische intake bepalen we samen wat jij wezenlijk wilt bereiken. Dit nemen we mee in het jaarprogramma.
 • Gedurende 8 maanden zijn er 7 volledige lesdagen (op zaterdag) waarin we een thema uitwerken en verdiepen.
 • Na iedere lesdag maak je een persoonlijk verslag. Dit mag je meenemen naar de volgende lesdag. Zo wordt het programma nog meer toegespitst op wat jij wilt bereiken.
 • Je ontvangt tussen de lesdagen door ook een persoonlijke sessie systemisch lichaamswerk. Hierin zullen we je voortgang bespreken en aandacht schenken aan wat je te doen hebt en wat er nog nodig is. Deze worden tijdens het jaarprogramma ingepland in afstemming met de overige deelnemers.
 • Telefonische evaluatie jaarprogramma (ca. 1 maand na afloop).
 • Uiteraard kun je me tijdens het gehele jaarprogramma ook vragen stellen via de mail.

Inhoud/thema’s van de lesdagen:

Dag 1. Geven en ontvangen

Wanneer er balans is tussen ontvangen en geven, dan voel je je over het algemeen goed. Wanneer je echter niet geeft of juist niet kunt ontvangen, dan blokkeer je de stroom van het leven. Wij vrouwen kunnen meestal heel goed geven, maar weet je ook hoe vanuit je hart kunt ontvangen? Onbalans in geven en ontvangen vindt vaak haar oorsprong in het systeem/gezin. Als volwassene kan dit klachten en problemen geven, privé en zakelijk. Laten we de balans weer terugbrengen.

Dag 2. Kwetsbaarheid en kracht

Durf jij je kwetsbaar op te stellen? Wanneer je ooit gekwetst bent, of het gevoel hebt gehad dat je afgewezen werd of in de steek gelaten, heb je misschien wel (on)bewust het besluit genomen dat niemand meer te vertrouwen is. Je bouwt een muur om je heen en laat niemand meer echt dichtbij komen. Om je weer kwetsbaar op te durven stellen en die muur af te bouwen, heb je moed en kracht nodig. Want wat brengt die muur jou nou eigenlijk?

Dag 3. Je innerlijk kind

We hebben allemaal een klein kind binnenin: Ons innerlijk kind. Wanneer jouw innerlijk kind niet gelukkig is, dan ben jij dat ook niet. Het kleine meisje in je is namelijk kwetsbaar, hoe sterk en zelfstandig je als vrouw ook bent. Koesteren van je innerlijk kind is dus belangrijk. Ze is er nog steeds en wil gezien en gehoord worden. We gaan contact maken met dit meisje binnen in ons. Wat heeft ze nodig van jou?

Dag 4. Je lichaam

Je lichaam is het belangrijkste bezit dat je hebt. Het is je huis, waar je je comfortabel en veilig in wilt voelen, maar tegelijkertijd is het je kompas. Het vertelt je wanneer er iets mis is, geeft signalen, sterke en minder sterke. Je zou je lichaam dus heel goed moeten verzorgen, zowel uiterlijk als innerlijk. Helaas is er bij veel vrouwen een onbalans tussen lichaam en geest en luisteren we niet meer naar wat ons lichaam ons probeert te vertellen. Samen leren we deze balans weer te herstellen.

Dag 5. Dochter-moederrelatie – helen van je vrouwenlijn

We hebben allemaal een moeder en voormoeders. Bewust en onbewust dragen we veel met ons mee van onze moeders. Goede en fijne dingen, maar ook dingen die ons kunnen belemmeren in ons dagelijks leven. Ze hebben vaak veel doorstaan: Armoede, oorlog, onderdrukking en verliezen. Ondanks dat hebben ze het leven aan ons doorgegeven. Dat is de oerkracht van vrouwen! Hoe is de relatie met jouw moeder?

Dag 6. Dochter-vaderrelatie

De relatie met onze vaders is belangrijk voor ons vrouw-zijn. Welke invloed heeft jouw vader gehad op hoe jij jezelf ziet als vrouw? De relatie met je vader heeft veel impact op jouw volwassen relatie met mannen. Daarnaast beïnvloedt het je creativiteit, eigenwaarde, seksualiteit en bepaalt het hoe jij jezelf in de wereld neerzet. Door de ervaringen met onze vaders kunnen we positieve, maar ook negatieve overtuigingen over mannen hebben ontwikkeld, die gevolgen hebben voor onze relaties.

Dag 7. Intimiteit

Deze dag staat in het teken van je figuurlijk bloot durven geven aan een ander. Want hoe kwetsbaar ben jij en durf jij je open te stellen? Wij verbergen ons het liefst onder een masker, nemen een ‘rol’ aan of zoeken een uitweg om intimiteit maar te kunnen vermijden. Wij gaan samen onderzoeken wat jou in de weg staat om echt intiem te durven zijn.

Jouw investering:

De bijdrage voor het volledige jaarprogramma is inclusief alle dagen, sessies en extra’s €1.495,-.

Het is mogelijk om dit jaarprogramma geheel of gedeeltelijk vergoed te krijgen door je werkgever. Zeker bij een burn-out of andere fysieke/psychische problemen of ziekte is dit zeer verstandig om eens na te vragen.

Alle bedragen zijn inclusief koffie, thee, sapjes, versnaperingen op de lesdagen.

Praktische informatie:

Lesdagen:

 • Zaterdag 7 september 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 5 oktober 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 2 november 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 30 november 2024 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 11 januari 2025 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 8 februari 2025 10.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 8 maart 2025 10.30 – 17.00 uur

Groepsgrootte:

Aangezien ik graag kwaliteit bied, houd ik de groepsgrootte op maximaal 10 deelnemers. Er zijn 1 of 2 assistentes aanwezig tijdens de lesdagen.

Locatie

De lesdagen zullen plaatsvinden op een prachtige plek in de natuur te Albergen in Overijssel.
Vraag jij je af of dit programma aansluit bij jouw behoefte op dit moment en of het wel geschikt is voor jou? Vraag dan via de contactbutton om een belafspraak met mij. Ik bel je om een paar vragen te stellen en zal je daarna heldere feedback geven.

Wie is Sandra?

Al sinds ik jong ben, ben ik in contact met paarden. Ik merkte al vroeg dat ik woordeloos met ze kon communiceren en ze hebben me in al mijn ontwikkelprocessen ondersteund. Ze hielden mij een spiegel voor waar ik veel van heb mogen leren.

Deelnemers aan mijn trainingen en workshops vertellen me vaak dat ze in zeer korte tijd grootse transformaties doormaken. Dat is nou precies de kracht van mij en mijn paarden. Ik ben authentiek en op respectvolle wijze heel direct, to the point. Deze werkwijze is essentieel voor jouw ontwikkelproces en zorgt ervoor dat ook jij die bijzonder diepe transformaties kunt ondergaan.

Een groot deel van mijn leven had ik het gevoel dat ik altijd maar moest doen wat er van me verwacht deed. En als ik dat niet deed dan kreeg ik straf. Dit gaf me het gevoel dat ik opgesloten zat en dat het nooit goed genoeg was. Ik ging op zoek naar vrijheid en ruimte en die vond ik bij de paarden. Alleen daar voelde ik me vrij, verbonden en kon ik helemaal mijzelf zijn.

Samen met de paarden kon ik pas echt de diepte in gaan en maakte ik flinke transformaties door. Hoe meer ik me ontwikkelde, hoe meer ik ontdekte dat ik niet mijn ware natuur als vrouw leefde. Ik was gericht op hard en veel werken, presteren en de buitenwereld. Mijn vrouwelijke kwetsbaarheid, intuïtie, wijsheid en kracht durfde ik niet te laten zien. Daar was immers geen ruimte voor.

De paarden leerden mij stap voor stap dichterbij mijzelf te komen en me vrij te voelen in alles wat ik doe, waardoor ik steeds meer kan doen wat ik echt wil. En dat gun ik jou ook, want het mooiste wat je kunt worden, is jezelf. En pas wanneer jij jezelf gevonden hebt, kun je het leven gaan leiden dat bij jou past en waar jij gelukkig van wordt!

Contact     Boek hier je deelname