AUTHENTIEK COMMUNICEREN

De kracht van het paard als spiegel van je communicatie.
Hoe vaak communiceer jij van hart tot hart en luister je naar wat zich wezenlijk afspeelt bij jezelf en anderen?

Ruimte voor gevoelens

Authentieke communicatie is alleen mogelijk wanneer je denken en voelen in balans is. Wanneer er ruimte is voor gevoelens ontstaat er ook ruimte voor de gevoelens voor anderen. Dit zorgt voor verbinding en verbinding zorgt voor samenwerking.

Congruentie

Durf jij jezelf helemaal te laten zien en geef jij uiting aan wat je voelt? Zeg je wat je werkelijk vindt en wilt? Dan sta je in je persoonlijke kracht. Je communiceert helder en direct en staat open voor feedback. Als je congruent bent zend je geen tegenstrijdige signalen uit.

Bewustwording is de sleutel tot verandering

Tijdens de workshop Authentiek Communiceren ga jij je authenticiteit ontwikkelen. Dit betekent dat we ruis zoals angsten, overtuigingen, patronen, conditioneringen, ons beschermingsmechanisme oftewel overlevingsstrategieën gaan onderzoeken. Je gaat je comfortzone binnen jezelf verlaten om onbekende gebieden in jezelf te verkennen. Je maakt verbinding met jezelf en leert om meer bewust te worden van de signalen die jouw lichaam geeft en deze te begrijpen als zender/kompas. Je gaat contact maken met jouw intuïtie. Je gaat ervaren hoe fysieke spanning verbonden is met emotionele en geestelijke spanning. Denken, voelen en doen komen meer in balans, je bent congruent en transparant voor je omgeving in het hier en nu.

Authenticiteit en innerlijke kracht

Als jij werkelijk jezelf durft te laten zien en laat horen wie je bent en waar je voor staat sta je in je kracht. Je bent authentiek. Dus in contact met jezelf en hierdoor met anderen. Je nodigt hiermee anderen uit om ook naar authenticiteit te gaan. Collega’s, medewerkers evenals familie en vrienden laat je hierdoor tot bloei komen. Als je hart open is vind je de juiste woorden. Empathie, mededogen, zelfacceptatie, openheid geven en ontvangen, je hart luchten, kwetsbaarheid, eerlijkheid en integriteit komen dan aan de orde.

Wat levert authentiek communiceren je op? Écht contact!

  • Openheid en mildheid naar jezelf en de ander
  • Zelfontwikkeling
  • Betere samenwerking
  • Soepele en effectieve communicatie met gewenste resultaten
  • Rust/ontspanning
  • Meer zelfvertrouwen
  • Autonomie
  • Vrijheid
  • Vreugde

Kortom, een betere leef en werkomgeving.

De kracht van de paarden

Paarden spiegelen feilloos. Ze maken je heel snel en direct bewust van je lichaamstaal, je houding, ademhaling, energie, verbinding en focus. Het werken en samen zijn met de paarden brengt je dichtbij jezelf. Je leert op een krachtige manier te communiceren door praktische oefeningen met de paarden vanaf de grond, dit in alle vrijheid voor zowel mens als paard. Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Immers is dit de wijze waarop zij communiceren in de kudde. Woorden komen er niet aan te pas. Ze voelen haarfijn aan wat er speelt en wat nodig is om de groep in balans te houden om te kunnen overleven. Ze zijn enorm sensitief en leven in het hier en nu. Ze hebben geen “eigen agenda” zoals wij mensen, oordelen niet en reageren volstrekt objectief, direct en eerlijk.

Jezelf authentiek gedragen

Je verbinden met een loslopend paard (zonder fysieke lijn en overige hulpmiddelen) brengt vele mooie uitdagingen. Lichaamstaal speelt hierin een nog duidelijker rol en je ontdekt dat er ook energetische verbinding mogelijk is. Het paard zal zich pas durven te verbinden als hij zich veilig voelt bij jou. Onduidelijk en tegenstrijdig gedrag zal bij het paard een innerlijke strijd en onveilig gevoel geven.
Voor een paard is het belangrijk dat jij je gedraagt zoals je echt bent, authentiek. Dit betekent dat bewust en onbewust gedrag elkaar niet tegenspreken. Het paard zal hier direct feedback op geven. Het bijzondere is dat het paard precies reageert op wat wij het meest afweren/omzeilen. Op zulke momenten worden we geconfronteerd met een deel in ons wat we (nog) niet durven aan te kijken. Het biedt je dus de gelegenheid om hierin flinke stappen te zetten.

Werken met paarden helpt je te kiezen. De tegenstrijdigheid in signalen, je vastzittende patronen en blokkades te herkennen en op te heffen.

Voor wie?

Voor iedereen die meer kwaliteit wil in zijn leven en werk en in de relatie met omgeving. Voor iedereen die bereid is zichzelf te ontmoeten. Je kunt deze workshop volgen als verrijking van je persoonlijke leven, en er zijn ook deelnemers (managers/leidinggevenden) die het heel bewust als verrijking in hun werk gebruiken.

Hartelijke groet,
Sandra Slym

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *