ERVAAR DIRECT ONTSPANNING EN GELUK IN HET NU

Laat je meenemen in een wezenlijk contact met een paard en ontmoet jezelf in het hier en nu.

Gedachten
Betrap jij jezelf er wel eens op dat je vaak in gedachten verzonken bent met wat er gisteren (verleden) was en wat er morgen (toekomst) nog allemaal moet gebeuren volgens jou? Wat maakt dat je niet volop aanwezig kunt zijn vandaag, NU? Onze hoofden kunnen er wat van, draaien vaak overuren en wat brengt het ons? Zorgen, piekeren, overpeinzingen, best vermoeiend toch?

Afwezigheid
Wat maakt dat je niet NU aanwezig wilt zijn? Misschien ervaar je stress over het verleden of toekomst of is er iets waardoor je geen voldoening vindt in het nu? Stress is ook vaak een vorm van weerstand tegen het NU.

Veiligheid
Paarden zijn kuddedieren, maar ook vluchtdieren. Zodra wij met een paard samen zijn vormen we als het ware ook een kudde. Paarden leven in het hier en nu en voelen haarfijn aan of wij volledig aanwezig zijn of dat er iets is wat aandacht vraagt. Voor hun overleving is het immers nodig dat er balans en veiligheid is binnen de kudde.
Het samen zijn en werken met paarden vraagt om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu. Dat is de enige manier om werkelijk in contact te zijn. Met het paard én met jezelf!

Werkelijk aanwezig zijn
Door bewust aanwezig te zijn in het NU zie, hoor, ruik, proef, voel je alles veel intenser. Er ontstaat een wereld vol gevoel, geluid, geuren en beelden. Je voelt dat je echt leeft en je parkeert wat je allemaal zogenaamd nog zou moeten. Je ervaart hierdoor meer geluk, rust, ontspanning en genieten.

Ervaar het zelf
Heb je vragen of wil je meer informatie hierover, neem dan contact met me op. Ik laat je graag ervaren hoe het contact met een paard je direct en krachtig bij jezelf in het NU brengt.

Hartelijke groet,
Sandra Slym

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *