Herken je dit stemmetje?

sandra
We hebben er allemaal wel eens last van, stemmetjes in onze hoofden die soms maar blijven ratelen. Soms is er een stemmetje overheersend aanwezig is, zoals bijvoorbeeld:

Het stemmetje van de perfectionist:
“Ik houd van controle, daarom treed ik graag op de voorgrond. Mijn taak is ervoor te zorgen dat de controle behouden blijft. Ik bescherm en zorg voor het niet falen, dat sta ik niet toe. Ik moet er niet aan denken dat er mensen zijn die denken dat ik niet goed genoeg ben en afgewezen wordt. Ik zorg voor perfectie want dan krijg ik waardering en erkenning, daar haal ik voldoening uit. Angst en onzekerheid verdoezel ik zoveel als ik kan”.

Perfectionisme kan voor een bepaalde tijd werken, maar op een zeker moment ga je hier de prijs voor betalen: stress, depressies, overspannenheid en mogelijk zelfs een burn-out kunnen het gevolg zijn.

Wat maakt dat je perfect wil zijn en wat zou er gebeuren als je de controle loslaat?

Wil je dit samen met de paarden gaan onderzoeken?
Paarden spiegelen feilloos. Het werken en samen zijn met de paarden brengt je dichtbij jezelf. Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Ze leven in het hier en nu, hebben geen eigen agenda zoals wij mensen, oordelen niet en reageren volstrekt objectief, direct en eerlijk.

Hartelijke groet,
Sandra Slym

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *