In hoeverre luister je naar de wijsheid van jouw lichaam?

Wil jij meer rust, ontspanning, levensvreugde, kortom lekker(der) in je vel zitten?
In hoeverre luister jij naar de wijsheid van jouw lichaam?

We zijn vaak gewend om meer naar ons hoofd te luisteren dan naar ons lichaam. Dat is zo jammer, want ons lichaam geeft ons continu waardevolle signalen.

Velen zijn het contact met zichzelf en hun lichaam grotendeels kwijtgeraakt door omstandigheden van buitenaf. Denk aan o.a. opvoeding gezin van herkomst, school, geloof, overtuigingen die ons eigenlijk niet meer dienen en beperken, hectiek/eisen van onze huidige maatschappij enzovoort.

Het negeren van signalen die ons waardevolle lichaam geeft uit zich uiteindelijk in klachten op zowel lichamelijk als emotioneel vlak en kan zelfs in een burn-out eindigen. Op dat punt gekomen zijn we eigenlijk al veel te ver en te lang over onze grenzen gegaan. Ons lichaam maakt ons heel duidelijk dat het nu echt genoeg is geweest: ho, STOP!

Laat jouw gevoel van veiligheid niet afhankelijk zijn van je omgeving. Wat heb jij nodig om terug te keren naar binnen jezelf?

Wil jij dit eens ontdekken en ervaren samen met de paarden? Paarden zijn meesters in het lezen van o.a. lichaamstaal en voelen direct dat er iets is wat aandacht vraagt. Paarden streven naar balans, immers dit is nodig voor hun overleving. Dat wat niet klopt of ontbreekt/nodig is wijzen ze aan, maken ze zichtbaar. Het bijzondere is dat het paard juist reageert op wat wij het meest afweren.

Door middel van contact, opdrachten en oefeningen samen met de paarden ga je je bewust worden van jezelf. Paarden geven jou direct feedback zonder te oordelen. Dit kan confronterend zijn maar uiteindelijk heel bevrijdend.

Sandra Slym
Sandra Coachen Met Paarden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *