Wat houdt je tegen om hier en nu gelukkig te zijn?

Heb je last van onrust, zorgen en stress? Begin dan met te leven in het hier en nu.
Alles begint met liefde voor jezelf. Ben mild naar jezelf en wees bereid in zachtheid naar jezelf te kijken.

Leven in het nu brengt ontspanning, rust, geluk en balans.
Zorgen en stress komen meestal voort uit gedachten omdat deze vaak niet bezig zijn met het huidige moment, maar met verleden of toekomst. Het gaat dan over een negatieve situatie. Denk bijvoorbeeld maar eens aan zorgen over je werk, relatie, gezondheid, inkomen, gezin etc. Maar wat als je nu in volledige aanwezigheid om je heen kijkt? Dan is er vaak nu niks wat je ziet wat je stress geeft behalve de stress die je bewust of onbewust veroorzaakt door je eigen gedachten. Die gedachten lossen niks op en brengen negatieve energie, dus stress.

Hoe buig je dit om?
Kijk eens om je heen, wat zie je? Wat ervaar je binnen jezelf? Wat ruik, zie, proef, hoor, voel je om je heen en bij jezelf? Voel je sensaties in je lichaam en waar? Je zult merken dat je gedachten stoppen en mocht je je bewust worden dat ze toch weer komen accepteer het dan, weet dat je er niets mee hoeft. Zie ze als een wolkje in de lucht die voorbij komt en blaas deze gewoon weer weg. Je zult merken dat de stress minder wordt.

Stop met (be)oordelen
Je gaat uit je hoofd en ervaart je omgeving, jezelf en je lichaam. Probeer niet te oordelen wanneer je het huidige moment ervaart. Bijvoorbeeld wanneer je je in een ruimte begeeft waar je rommel ziet. Want dan schiet je meteen weer in je hoofd en dus gedachten.
De enige gedachten die je nu hebt is wat je nu ervaart. Geen stressvolle gedachten indien je uit het oordeel blijft, dus er iets van vindt. Geniet van dit moment.

Volledig aanwezig zijn
Wil je echt leven in volledige aanwezigheid dan zul je meer geluk, rust en balans ervaren. Je leeft dan niet meer vanuit je hoofd maar bent echt bewust aanwezig met wat er nu om je heen gebeurt en dan leef je je beste momenten, mits je ervoor kiest.

De beste momenten vind je waar jij nu bent.
We missen dit vaak omdat we in onze gedachten vaak op een andere plek zijn in een ander moment.

Paarden helpen ons
Paarden zijn kuddedieren, maar ook vluchtdieren. Ze leven in het hier en nu en dat is van zeer groot belang willen ze kunnen overleven en hun kudde laten voort bestaan. Binnen een (natuurlijke) kudde is er rust, harmonie en balans. Hiervoor is het nodig dat ze zich veilig voelen, contact en hechte samenwerking is dan ook van grote betekenis. Om een werkelijke connectie met een paard te krijgen is het belangrijk dat ook wij in het hier en nu volledig aanwezig zijn. Op die manier voelt het paard zich veilig. Ze voelen stemmingen haarfijn aan en kunnen je gedachten lezen. Elke gedachte veroorzaakt namelijk ook een minimale spanningsverandering in je lichaam. Paarden reageren op wat ze zien en voelen, ze streven naar balans.
Wanneer je met een paard samen bent vorm je als het ware ook een kudde. In hoeverre is het voor een paard veilig om een relatie met je aan te gaan? Wat ontbreekt er? Wat is er nodig? Het paard kan iets doen om eventuele onbalans in het contact te helpen herstellen.

Wat heb jij nodig om meer te genieten van het moment?

Hartelijke groet,
Sandra Slym

Een gedachte over “Wat houdt je tegen om hier en nu gelukkig te zijn?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *