Maak van je shit een hit!

Maak van je shit een hit!
Van stress naar Innerlijke Balans

We kennen allemaal wel eens momenten van stress. Echter bij langdurige stress raakt de draagkracht en de draaglast uit balans. Stress is een soort van spanning en dit hoeft dus niet altijd negatief te zijn. Een gezonde dosis spanning – wanneer je bijvoorbeeld iets gaat ondernemen wat een plezierig gevoel bij je oproept – is een positieve vorm van stress. Wanneer stress of spanning niet in jouw belang aanwezig is en als een vervelende situatie wordt ervaren spreken we van negatieve stress. Inmiddels weten we dat langdurige stressklachten of spanningen een gevaar vormen voor onze gezondheid. Klachten die dan kunnen ontstaan uiten zich in gedrag, fysieke ongemakken en psychische- en/of mentale problemen.

In hoeverre luisteren we nog naar de signalen die ons lichaam geeft?
We zijn vaak gewend om meer naar ons hoofd te luisteren dan naar de wijsheid van ons lichaam. Dat is zo jammer, want ons lichaam geeft ons continu waardevolle signalen. Velen zijn het contact met zichzelf en hun lichaam grotendeels kwijtgeraakt door omstandigheden van buitenaf. Denk aan o.a. opvoeding gezin van herkomst, school, geloof, overtuigingen die ons eigenlijk niet meer dienen en beperken, hectiek/eisen van onze huidige maatschappij enzovoort. Wanneer we de signalen die ons lichaam geeft negeren ontstaan er uiteindelijk klachten zoals burn-out, chronische vermoeidheid, verstoorde hormoonregulatie, angst en paniek, lusteloosheid als ook bijvoorbeeld maag- en darmklachten, nek-en schouderklachten enzovoort.

Welke oplossing laat zich zien achter jouw uitdaging/klachten?
Ieder heeft in zijn leven zijn eigen uitdagingen (fysiek/emotioneel), levensthema’s of problemen. Sommige uitdagingen komen vaker of telkens terug, vaak uit zich dat in een andere vorm. De oplossing ligt in het (h)erkennen van de invloeden waar je een onderdeel van bent. Ieder heeft zijn eigen systeem, zoals je gezin van herkomst, het bedrijf waar je werkt, als ook jouw eigen lichaam. De verbindingen in je systemen hebben invloed op jou als persoon, dit kan positief of negatief zijn.

Workshop van Stress naar Innerlijke Balans
Deze dag gaan we met een kleine groep mensen (maximaal 8 deelnemers)  in een veilige setting onderzoeken en verhelderen wat de boodschap van je stress of symptomen zijn. Ik werk deze dag vanuit opstellingen (systemisch) werk. Het meest bijzondere is dat de paarden ons deze dag op een prachtige manier kunnen gaan ondersteunen en helpen. Intuïtief en zonder oordeel. Als je eerder bij mij een dag gevolgd hebt ken je inmiddels de krachtige ondersteuning die ze geven.

Resultaat:

  • Meer innerlijke balans
  • (H)erkennen van de signalen/boodschap van je lichaam
  • Meer in je eigen kracht
  • Meer rust en ontspanning
  • Meer plezier en gemak in je leven.

Waarom met paarden?
Paarden zijn meesters in het lezen van lichaamstaal en energie. Ze voelen direct dat er iets is wat aandacht vraagt. Paarden streven naar balans in de kudde, immers dit is nodig voor hun overleving. Dat wat niet klopt of ontbreekt/nodig is wijzen ze aan, maken ze zichtbaar. Het bijzondere is dat het paard juist reageert op wat wij het meest afweren. Dit kan confronterend zijn maar uiteindelijk heel bevrijdend.

Voor meer informatie en/of deelname aan deze dag verwijs ik je naar de Agenda.

 

Hartelijke groet,
Sandra Slym

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *