Wanneer kies jij voor jezelf?

Loop je vast in je leven? Dan is mijn volgende vraag: Wanneer kies jij voor jezelf?
Ik heb besloten om voor mezelf te kiezen en mijn eigen weg te gaan ontdekken en volgen. Maar wat betekent dat nu?

Een tijd geleden ervoer ik enorm veel getrek aan mij, met name op een dieper level. Goed zorgen voor mezelf dacht ik wel degelijk te hebben geleerd, ondanks dat ik een groot hart voor anderen heb. Ai, mijn schouders voelden zo zwaar en stram aan, dat ik letterlijk voelde dat ik de bagage van anderen op mijn schouders mee nam. Wat is dat toch en wat maakte dat er vanuit de omgeving zoveel aan mij getrokken werd?

Bam, de maat was vol, mijn lichaam en daardoor mijn innerlijk  gaven aan dat ik niet anders meer kon dan dieper dan diep te gaan met als gevolg een flinke transformatie. Geloof me, het was geen proces van een paar weken hoor!;-)

Ik wilde nooit naar de bodem van de put en weet je wat? Het is zo eng nog niet om daar te zijn. Wat het me heeft gebracht? Naast rouw, pijn en verdriet ook inzichten tot diep in mijn hart. Kiezen voor mezelf i.p.v. voor de ander. Want ja, onbewust waren dat de krachten (energetisch) die aan me trokken en leuker nog: ik creëerde dit (onbewust) zelf.

Niet makkelijk altijd, maar ik kan niet anders meer dan trouw zijn aan mezelf, mezelf op de eerste plaats zetten. Het brengt me rust, avontuur en verwondering maar ook momenten dat ik op wegen beland die ik best spannend vind. Echter is er ook nog de omgeving. Mensen verwachtten iets van me, maar botsten tegen me aan zodra ze merkten dat ik niet meer volledig mijn schouders aanbood. Er werd dus van alle kanten aan me getrokken en ik liet me ook alle kanten opduwen.

Hoe fijn is het om in je eigen wijsheid en kracht te staan, jouw leven centraal te stellen. Het gaat om jouw geluk, in alles wat je doet, en in wie je werkelijk bent.

Durf jij voor jezelf te kiezen en je eigen pad te gaan volgen, zul je hierin je hart moeten volgen. Volg je gevoel, maak er contact mee. Laat je leiden door je intuïtie en niet door je omgeving. Alhoewel er goede raadgevers bestaan en uiteraard goede coaches en therapeuten. Blijf trouw aan jezelf, durf weer in je eigen kracht te gaan staan, en volg het pad waar je hart je naar toe wil brengen.

Wie en wat mij hierbij heeft geholpen? Je raadt het al: de paarden wezen en wijzen mij de weg!

Paarden maken het onzichtbare zichtbaar en wijzen aan wat nodig is en of ontbreekt, zonder verborgen agenda, zonder oordeel. Paarden spiegelen op meerdere lagen (gedrag, emoties, fysieke klachten, relaties, systemen) en soms ook op meerdere lagen tegelijk. Vaak reageert het paard op iets wat aanwezig is op een heel diep niveau. Iets wat in ons onderbewustzijn zit, of wat diep is weggestopt. Het bijzondere is dat paarden juist reageren op wat wij het meest afweren. Op zulke momenten worden we namelijk geconfronteerd met een deel in ons wat we (nog) niet durven aan te kijken.

Warme groet,
Sandra Slym

Een gedachte over “Wanneer kies jij voor jezelf?

  1. Toeval bestaat niet, dat bewijst deze blog maar weer eens. Ik zit er tegen aan te hikken om voor mijzelf te kiezen. En als ik dat zou doen net als jij Sandra, zal ik eerst de bodem van de put gaan onderzoeken.
    Ik roep al een jaar dat ik wil scheiden, maar je raad het al, ik heb nog geen mediator en advocaat ingeschakeld.
    Hoe fijn zou het zijn als de paarden hierbij konden helpen om in mijn eigen kracht te gaan staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *