ZEG JIJ JA EN BEDOEL JE NEE?

ZEG JIJ JA EN BEDOEL JE NEE?
Van incongruentie naar congruentie.

Lichaamstaal
Je verbinden met een loslopend paard (zonder fysieke lijn en overige hulpmiddelen) brengt vele mooie uitdagingen. Lichaamstaal speelt hierin een nog duidelijker rol en je ontdekt dat er ook energetische verbinding mogelijk is. Het paard zal zich pas durven te verbinden als hij zich veilig voelt bij jou. Onduidelijk en tegenstrijdig gedrag zal bij het paard een innerlijke strijd en onveilig gevoel geven.

Incongruentie
Wat maakt dat je iets anders zegt of doet dan wat je eigenlijk voelt? Incongruentie komt voort uit iets niet willen ervaren of onder ogen willen zien (iets wat onder de oppervlakte leeft). We gaan het liever uit de weg. Daarmee creëren we incongruent gedrag. Gedrag waar we diep in ons hart niet blij mee zijn, maar wat er voor zorgt dat we niet naar dat deel hoeven te kijken wat we als onprettig/pijnlijk ervaren.

Authenticiteit
Voor een paard is het belangrijk dat jij je gedraagt zoals je echt bent, authentiek. Dit betekent dat bewust en onbewust gedrag elkaar niet tegenspreken. Het paard zal hier direct feedback op geven. Het bijzondere is dat het paard juist reageert op wat wij het meest afweren. Op zulke momenten worden we geconfronteerd met een deel in ons wat we (nog) niet durven aan te kijken.

Congruentie
Als je congruent kunt handelen breng je jezelf en daarmee ook anderen tot ontwikkeling, er ontstaat echt contact en dit levert jou uiteindelijk vele gewenste en effectieve resultaten op, zoals bijv.: authenticiteit (hoe dichter je bij jezelf komt hoe meer je je kunt onderscheiden van anderen), soepele communicatie, ontspanning, jouw eigen plek, zelfvertrouwen, autonomie, zelfontwikkeling, originaliteit, vrijheid en je eigen wijsheid.

Hartelijke groet,
Sandra Slym
Sandra Coachen Met Paarden

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *